IZLOŽBA SKULPTURA “SKRIVENE STVARNOSTI” PETRA SIBINOVIĆA, od 17. 1. Do 4.2.

Izložba „Skrivene stvarnosti“ prezentuje radove u formi skulpture koji predstavljaju art-produkte nastale kao rezultat koegzistencije sa prirodom, preciznije, detaljnom opservacijom prirode na mikro nivou.

To podrazumeva sistematično i temeljno istraživanje u relaciji sa savršenstvom prirodne organizacije, složenim sistemima i procesima nastanka i funkcionisanja života (kontrolisanim i nekontrolisanim), entropijom i degeneracijom, reprodukcijom, mikroevolucijom, hibridizacijom i tako dalje.

Kreiranje i oblikovanje, materijalizacija, izrađenih objekata ne podrazumeva delatnost iscrpnog kopiranja prirode, njenih generalija,ni stvaranje ekvivalenata drugih fizičkih karakteristika, već se priroda ovde pojavljuje i koristi kao esencijalni izvor, pokretač ideje i skladište korisnih informacija potrebnih za nastajanje novog plastičnog, vizuelnog i senzibilnog modela.

Petar Sibinović rođen je 1986.godine u Valjevu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, Smer vajarstvo (2011). Trenutno je student doktorskih umetničkih studija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Samostalno je izlagao preko jedanaest puta, a učestvovao je na preko pedeset kolektivnih izložbi. Član je ULUS-a od 2015. Dobitnik je većeg broja nagrada i priznanja u oblasti skulpture i slikarstva. Učesnik je mnogobrojnih vajarskih radionica i kolonija, a veliki broj njegovih radova nalazi se u muzejskim i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.