Kolači, lizalice, mafini i drugi slatkiši Nine Milivojević spremni su za novogodišnje praznike i čekaju na zidovima galerije Kolarac ArtLab od 24. do 28. decembra.

Sedma samostalna izložba mlade umetnice inspirisana je novogodišnjom euforijom i pronalaženjem odgovarajućeg božićnog poklona, te će sve slike i izabrani crteži iz prethodnih pet godina Nininog stvaralaštva biti na rasprodaji.

I te ne samo da će cene slika i crteža biti snižene, već kao i kod svake prave rasprodaje, ono što vam se dopada odmah skidate sa zida i upakovano nosite kući, pravo do novogodišnje jelke.

Prodajna izložba će trajati četiri dana ali pravi ljubitelji rasprodaja znaju da je sve u tajmingu – nema druge šanse, te je otvaranje izložbe u utorak 24. decembra u 19 časova najbolja prilika da ugrabite svoj novogodišnji poklon.

Nina Milivojević je rođena 1995. godine u Užicu. Osnovne studije slikarstva završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Vlade Rančića. Master studije iz slikarstva završava na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Simonide Rajčević.

Ovo je Ninina sedma samostalna izložba, a četvrta u Beogradu, nakon izlaganja u Božidarcu, Digitalnoj galeriji Kolarac i Kući ljudskih prava i demokratije, u kojoj je svoje radove predstavila publici tokom Nedelje ponosa. Pored beogradske publike, Ninine radove imali su prilike da vide i Novosođani u galeriji Bel Art i KC Fabrika, ali i njeni sugrađani Užičani, gde je samostalno izlagala u galeriji Reflektor.

Nina je, pored ovih samostalnih izložbi, učestvovala i na brojnim grupnim izložbama u Užicu, Beogradu, Novom Sadu, Somboru i Subotici, a njene slike prodavane su i u Francuskoj.