LibertyCon u Srbiji!

Organizacija Evropski Studenti Za Slobodu (European Students For Liberty) po prvi put organizuje svoju veliku godišnju konferenciju LibertyCon u Srbiji. Ova međunarodna konferencija do sada je bila organizovana u Luvenu (Belgija), Berlinu (Nemačka) i Pragu (Češka).

Nakon velikog uspeha Regionalnih konferencija u Beogradu, koje su tradicionalno među najposećenijim ESFL konferencijama u Evropi, studenti iz Srbije i regiona imaće priliku da prisustvuju i trodnevnoj konferenciji LibertyCon koja je protekle godine u Pragu okupila više od 900 studenata, iz više od 50 zemalja širom sveta.

Tema konferencije je “Freedom of Expression” i predavanja će se kretati od političke teorije, do praktičnih političkih i ekonomskih pitanja, kriptovaluta, bezbednosti kao i startap preduzetništva. Pored prilike za upoznavanje studenata iz cele Evrope, na konferenciji će biti ponuđen i veliki broj besplatnih knjiga i publikacija.

Konferencija će biti održana od 13 do 15. aprila na Kolarcu. Cena ulaznice je 1000 dinara i može se kupiti onlajn na adresi https://libertycon.net/ ili na biletarnici Kolarca.

Šta uključuje ulaznica?

– Ulaz na konferenciju i sve događaje uz konferenciju
– Sve obroke i pića
– Dve žurke (petak i subota)
– Piknik (u saradnji sa Kišobran timom)
– Promo materijale
– Sertifikat o učešću

LibertyCon je savršena prilika da se upoznate sa idejama slobode i trenutnim aktuelnim temama u svetu ali takođe i da upoznate neke od najpoznatijih govornika iz Amerike i Evrope. Fokus ove konferencije nije samo na predavanjima već i na umrežavanju učesnika. Osim glavnog programa imaćete priliku i da učestvujete na dinamičnim radionicama kao i na “spid-netvorking” sesiji gde za samo sat vremena možete da razmenite kontakte sa više od 100 ljudi.

 

Ko su govornici?

– Dejvid Fridman (David Friedman), autor knjige “The Machinery of Freedom”, sin Miltona Fridmana, jedan od najcenjenijih teoretičara anarhokapitalizma
– Dirdre Mekloski (Deirdre McCloskey), profesorka ekonomije, istorije i komunikacija na Univerzitetu u Čikagu. Pisac popularnih knjiga – “The Bourgeois Virtues : Ethics for an Age of Commerce”, “Bourgeois Dignity: Why Economics Can’t Explain the Modern World”
– Džejmi Bartlet (Jamie Bartlett), autor knjige “The Dark Net” koja je prevedena na srpski
– Lejla Husein (Leyla Husseyin), psihoterapeut. Njene kampanje za borbu protiv genetske mutilacije su nagrađivane širom sveta
– Patrik Šumaher (Patrick Schumacher), direktor Zaha Hadid arhitektonske kuće
– Aleksander Mekobin (Alexander McCobbin), bivši CEO Students For Liberty, sadašnji CEO organizacije Conscious Capitalism
– Mark Emeri (Mark Emery)- kanadski kanabis aktivista, preduzetnik i politička figura
– Brajan O’Šej (Brian OShea) – direktor Striker Pierce obaveštajne agencije

Zašto LibertyCon?

Sedma po redu, LibertyCon je do sada okupila preko 6000 učesnika iz celog sveta. Ukoliko želite da saznate više o aktuelnim temama kao što su kriptovalute, investiranje u bitkoin, legalizacija marihuane, zaštita podataka na internetu, kao i kako da postanete uspešan preduzetnik, dođite na LibertyCon! LibertyCon je jedinstveno mesto gde se spajaju ideje iz političke teorije, nove tehnologije, trendovi i ideje sa slobodama izraza, mišljenja, diskusije i umetnosti.

Pridružite nam se od 13 do 15. aprila – Sloboda je ponovo u Beogradu!

 

Program u organizaciji Students for Liberty.