LibertyCon у Србији!

Организација Европски Студенти За Слободу (European Students For Liberty) по први пут организује своју велику годишњу конференцију LibertyCon у Србији. Ова међународна конференција до сада je била организована у Лувену (Белгија), Берлину (Немачка) и Прагу (Чешка).

Након великог успеха Регионалних конференција у Београду, које су традиционално међу најпосећенијим ЕСФЛ конференцијама у Европи, студенти из Србије и региона имаће прилику да присуствују и тродневној конференцији  LibertyCon која је протекле године у Прагу окупила више од 900 студената, из више од 50 земаља широм света.

Тема конференције је “Freedom of Expression” и предавања ће се кретати од политичке теорије, до практичних политичких и економских питања, криптовалута, безбедности као и стартап предузетништва. Поред прилике за упознавање студената из целе Европе, на конференцији ће бити понуђен и велики број бесплатних књига и публикација.

Конференција ће бити одржана од 13 до 15. априла на Коларцу. Цена улазнице је 1000 динара и може се купити онлајн на адреси https://libertycon.net/ или на билетарници Коларца.

Шта укључује улазница?

– Улаз на конференцију и све догађаје уз конференцију
– Све оброке и пића
– Две журке (петак и субота)
– Пикник (у сарадњи са Кишобран тимом)
– Промо материјале
– Сертификат о учешћу

LibertyCon је савршена прилика да се упознате са идејама слободе и тренутним актуелним темама у свету али такође и да упознате неке од најпознатијих говорника из Америке и Европе. Фокус ове конференције није само на предавањима већ и на умрежавању учесника. Осим главног програма имаћете прилику и да учествујете на динамичним радионицама као и на “спид-нетворкинг” сесији где за само сат времена можете да размените контакте са више од 100 људи.

 

Ко су говорници?

Дејвид Фридман (David Friedman), аутор књиге “The Machinery of Freedom”, син Милтона Фридмана, један од најцењенијих теоретичара анархокапитализма
Дирдре Меклоски (Deirdre McCloskey), професорка економије, историје и комуникација на Универзитету у Чикагу. Писац популарних књига – „The Bourgeois Virtues : Ethics for an Age of Commerce“, „Bourgeois Dignity: Why Economics Can’t Explain the Modern World“
Џејми Бартлет (Jamie Bartlett), аутор књиге “The Dark Net” која је преведена на српски
Лејла Хусеин (Leyla Husseyin), психотерапеут. Њене кампање за борбу против генетске мутилације су награђиване широм света
Патрик Шумахер (Patrick Schumacher), директор Заха Хадид архитектонске куће
Александер Мекобин (Alexander McCobbin), бивши ЦЕО Students For Liberty, садашњи ЦЕО организације Conscious Capitalism
Марк Емери (Mark Emery), канадски канабис активиста, предузетник и политичка фигура
Брајан О’Шеj (Brian O’Shea), директор Striker Pierce обавештајне агенције

 

Зашто LibertyCon?

Седма по реду, LibertyCon је до сада окупила преко 6000 учесника из целог света. Уколико желите да сазнате више о актуелним темама као што су криптовалуте, инвестирање у битkоин, легализација марихуане, заштита података на интернету, као и како да постанете успешан предузетник, дођите на LibertyCon! LibertyCon је јединствено место где се спајају идеје из политичке теорије, нове технологије, трендови и идеје са слободама израза, мишљења, дискусије и уметности.

Придружите нам се од 13 до 15. априла – Слобода је поново у Београду!

 

Програм у организацији Students for Liberty.