Izložba će biti otvorena do 20.10. u terminu od 15 do 20 sati.

Potrebu za hranom zamenila je potreba za lepim. Lepo je poželjno i kad je nejestivo, a jestivo je nepoželjno ako nije lepo. Način na koji se hranimo govori o odnosu koji imamo prema zdravlju, izgledu, novcu i modi. Hrana učestvuje u definisanju naše ličnosti i formiranju slike koju šaljemo o sebi – mi smo ono što jedemo. Kao i ostali statusni simboli kojima gradimo imidž (garderoba, automobil, sat), i hrana je na ceni zbog svoje lepote više nego praktičnosti (ukusa i hranljivosti). Traženiji su lepi od ukusnih kolača.

Sve više planetarno poznatih i uticajnih blogerki, umesto garderobe, fotografiše hranu koju konzumira. Na komplimente koje je svakodnevno dobijala, jedna od najpraćenijih odgovorila je ovako: “To što vama izgleda ukusno i za čim žudite, ja jedem hladno ili moram da bacim.”

Uživanje u ukusu izostaje, ali uživanje u pogledu to nadomešćuje. Jedina satisfakcija je pogled, jedino zadovoljeno čulo je vid.

Nina Milivojević

Rođena je 28. maja 1995. godine u Užicu gde 2014. godine završava Užičku gimnaziju, jezički smer. Iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo u klasi profesora Vlade Rančića. Učestvovala je na nekoliko grupnih izložbi u Užicu, Novom Sadu i Beogradu. Do sada je imala jednu samostalnu izložbu, u Novom Sadu.