Изложба ће бити отворена до 20.10. у термину од 15 до 20 сати.

Потребу за храном заменила је потреба за лепим. Лепо је пожељно и кад је нејестиво, а јестиво је непожељно ако није лепо. Начин на који се хранимо говори о односу који имамо према здрављу, изгледу, новцу и моди. Храна учествује у дефинисању наше личности и формирању слике коју шаљемо о себи – ми смо оно што једемо. Као и остали статусни симболи којима градимо имиџ (гардероба, аутомобил, сат), и храна је на цени због своје лепоте више него практичности (укуса и хранљивости). Траженији су лепи од укусних колача.

Све више планетарно познатих и утицајних блогерки, уместо гардеробе, фотографише храну коју конзумира. На комплименте које је свакодневно добијала, једна од најпраћенијих одговорила је овако: „То што вама изгледа укусно и за чим жудите, ја једем хладно или морам да бацим.“

Уживање у укусу изостаје, али уживање у погледу то надомешћује. Једина сатисфакција је поглед, једино задовољено чуло је вид.

Нина Миливојевић

Рођена је 28. маја 1995. године у Ужицу где 2014. године завршава Ужичку гимназију, језички смер. Исте године уписује Академију уметности у Новом Саду, одсек сликарство у класи професора Владе Ранчића. Учествовала је на неколико групних изложби у Ужицу, Новом Саду и Београду. До сада је имала једну самосталну изложбу, у Новом Саду.