Studio Aleksander tehnike na Kolarcu vas poziva na dvodnevni kurs LAKE NOTE namenjen muzičkim izvođačima. Seminar će biti održan 3. i 4. marta. Prijave u toku!

Polazeći od pitanja “Da li sviram dobro zbog toga šta radim, ili uprkos tome što radim?”, Aleksander tehnika dugi niz godina pomaže vokalno-instrumentalnim solistima da se oslobode stresa i smanje verovatnoću povreda prilikom sviranja. Učenjem i primenjivanjem Aleksander tehnike muzički izvođači stiču jasnu sliku i razumevanje kako celokupno telo radi u procesu sviranja, pevanja. Rad na unapređenju posture, balansa, koordinacije, položaja i pokreta tela pri muzičkom izvođenju, kao i kvalitetnijem mapiranju tela, samo su neke od tema koje pomažu razvijanju specifičnih muzičkih veština neophodnih za kvalitetnu interpretaciju.

Da li želite da vaš nastup bude prijatniji i opušteniji?
Na seminaru LAKE NOTE otkrijte novu slobodu izražavanja i oslobodite se bola i nelagodnosti koji mogu biti izazvani sviranjem. Razumevanjem strukture našeg tela i primenjivanjem tog znanja u samom procesu vežbanja instrumenta i tokom nastupa, ova metoda postiže iznenađujuće rezultate. Zbog toga ne iznenađuje što se Aleksander tehnika praktikuje na velikom broju eminentnih konzervatorijuma i muzičkih akademija u Evropi. Kao vid kinestetičke reedukacije, ona predstavlja osnovu bavljenja psihofizičkim aspektom muzičkog izvođenja.

Kome je seminar namenjem?
MUZIČKIM IZVOĐAČIMA, UČENICIMA, STUDENTIMA, NASTAVNICIMA.
* Onima koji osećaju bol ili nelagodnost tokom sviranja
* Onima koji žele da povećaju svoju slobodu izražavanja kroz tehničku fleksibilnost i efikasnu upotrebu tela
* Svima koji žele ovom metodom da unaprede svoje muzičko obrazovanje.

Zašto bi trebali da prisustvujete?
U opuštenom okruženju, vokalno-instrumentalni solisti će:
* podići nivo iskorišćenosti svojih potencijala na maksimum
* upoznati svoje telo
* naučiti alate kako bi sprečili moguće povrede
* unaprediti disanje i raditi na rešavanju problema treme
* ispraviti i poboljšati mape tela
Teme koje će biti obuhvaćene seminarom: bilans i podrška, koordinacija, disanje, korišćenje ruku i nogu, negovanje čula i pažnje da bi se poboljšala muzička interpretacija. Predstavljene na jasan i koncizan način, ove informacije mogu biti od pomoći pri identifikaciji fizičkih ograničenja koja ometaju muzički izraz. Takođe, mogu predstavljati i strategije za oporavak od stresa i povreda.

GDE: Studio Aleksander tehnike, Kolarac, Studentski trg 5

KAD: Dvodnevni seminar – 03 . i 04.03.2018.g.
CENA: 5000 dinara

PRIJAVE:
Popunjena prijava na https://goo.gl/forms/iGC0Jekj0BXKZ5Rc2
i uplaćena akontacija od 1000 dinara na račun broj 265604031000003770, Raiffeisen banka, BMRA udruženje, Beograd, Natalija Jović

INFORMACIJE:
Natalija Jović 0638706393
Kolarac – Centar za predavačku delatnost 0112637609
mejl: natalijaAT@gmail.com

PREDAVAČ: Natalija Jović je 2004. godine diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Srbija, odsek flauta. 2012. godine završila je specijalističke studije na Katedri za solfeđo i muzičku pedagogiju odbranivši rad na temu “Evaluacija primenjivosti Aleksander tehnike u radu sa muzičkim izvođačima”, gde iste godine upisuje doktorske studije. Za nastavnika Aleksander tehnike školovala se u Budimpešti i trenutno je jedini sertifikovani nastavnik AT u Srbiji. Višegodišnji je autor i realizator seminara stručnog usavršavanja nastavnika u muzičkim školama koji su bili odobreni od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Pedagoškim radom u svojstvu nastavnika flaute bavi se od 2004. godine. Naučne radove objavljuje u časopisima od nacionalnog značaja. Njena monografija Aleksander tehnika i primarni instrument publikovana je od strane Zadužbine Andrejević u biblioteci Specialis.