Студио Александер технике на Коларцу вас позива на дводневни курс ЛАКЕ НОТЕ намењен музичким извођачима. Семинар ће бити одржан 3. и 4. марта. Пријаве у току!

Полазећи од питања „Да ли свирам добро због тога шта радим, или упркос томе што радим?“, Александер техника дуги низ година помаже вокално-инструменталним солистима да се ослободе стреса и смање вероватноћу повреда приликом свирања. Учењем и примењивањем Александер технике музички извођачи стичу јасну слику и разумевање како целокупно тело ради у процесу свирања, певања. Рад на унапређењу постуре, баланса, координације, положаја и покрета тела при музичком извођењу, као и квалитетнијем мапирању тела, само су неке од тема које помажу развијању специфичних музичких вештина неопходних за квалитетну интерпретацију.

Да ли желите да ваш наступ буде пријатнији и опуштенији?
На семинару ЛАКЕ НОТЕ откријте нову слободу изражавања и ослободите се бола и нелагодности који могу бити изазвани свирањем. Разумевањем структуре нашег тела и примењивањем тог знања у самом процесу вежбања инструмента и током наступа, ова метода постиже изненађујуће резултате. Због тога не изненађује што се Александер техника практикује на великом броју еминентних конзерваторијума и музичких академија у Европи. Као вид кинестетичке реедукације, она представља основу бављења психофизичким аспектом музичког извођења.

Коме је семинар намењем?
МУЗИЧКИМ ИЗВОЂАЧИМА, УЧЕНИЦИМА, СТУДЕНТИМА, НАСТАВНИЦИМА.
* Онима који осећају бол или нелагодност током свирања
* Онима који желе да повећају своју слободу изражавања кроз техничку флексибилност и ефикасну употребу тела
* Свима који желе овом методом да унапреде своје музичко образовање.

Зашто би требали да присуствујете?
У опуштеном окружењу, вокално-инструментални солисти ће:
* подићи ниво искоришћености својих потенцијала на максимум
* упознати своје тело
* научити алате како би спречили могуће повреде
* унапредити дисање и радити на решавању проблема треме
* исправити и побољшати мапе тела
Теме које ће бити обухваћене семинаром: биланс и подршка, координација, дисање, коришћење руку и ногу, неговање чула и пажње да би се побољшала музичка интерпретација. Представљене на јасан и концизан начин, ове информације могу бити од помоћи при идентификацији физичких ограничења која ометају музички израз. Такође, могу представљати и стратегије за опоравак од стреса и повреда.

ГДЕ: Студио Александер технике, Коларац, Студентски трг 5

КАД: Дводневни семинар – 03 . и 04.03.2018.г.
ЦЕНА: 5000 динара

ПРИЈАВЕ:
Попуњена пријава на https://goo.gl/forms/iGC0Jekj0BXKZ5Rc2
и уплаћена аконтација од 1000 динара на рачун број 265604031000003770, Raiffeisen банка, БМРА удружење, Београд, Наталија Јовић

ИНФОРМАЦИЈЕ:
Наталија Јовић 0638706393
Коларац – Центар за предавачку делатност 0112637609
мејл: natalijaAT@gmail.com

ПРЕДАВАЧ: Наталија Јовић је 2004. године дипломирала на Факултету музичке уметности у Београду, Србија, одсек флаута. 2012. године завршила је специјалистичке студије на Катедри за солфеђо и музичку педагогију одбранивши рад на тему “Евалуација примењивости Александер технике у раду са музичким извођачима”, где исте године уписује докторске студије. За наставника Александер технике школовала се у Будимпешти и тренутно је једини сертификовани наставник АТ у Србији. Вишегодишњи је аутор и реализатор семинара стручног усавршавања наставника у музичким школама који су били одобрени од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања. Педагошким радом у својству наставника флауте бави се од 2004. године. Научне радове објављује у часописима од националног значаја. Њена монографија Александер техника и примарни инструмент публикована је од стране Задужбине Андрејевић у библиотеци Специалис.