ЛАКЕ НОТЕ – вокално-инструментална радионица

Психомоторна припрема за такмичење, јавни наступ, пријемни испит!
Како до ангажовано опуштеног наступа? Како избећи упале тетива и болове при вишесатном вежбању?
Студио Александер технике на Коларцу вас позива на дводневни курс ЛАКЕ НОТЕ, намењен музичким извођачима, који ће се реализовати 27. и 28. октобра 2018. године.
Пријављивање у току!

Учењем и примењивањем Александер технике музички извођачи стичу јасну слику и разумевање како целокупно тело ради у процесу свирања, певања. Рад на унапређењу постуре, баланса, координације, положаја и покретатела тела при музичком извођењу, као и квалитетнијем мапирању тела, само су неке од тема које помажу развијању специфичних музичких вештина неопходних за квалитетну интерпретацију.

Да ли желите да ваш наступ буде пријатнији и опуштенији?
На семинару ЛАКЕ НОТЕ откријте нову слободу изражавања и ослободите се бола и нелагодности који могу бити изазвани свирањем. Разумевањем структуре нашег тела и примењивањем тог знања у самом процесу вежбања инструмента и током наступа ова метода постиже изненађујуће резултате. Због тога не изненађује што се Александер техника практикује на великом броју еминентних конзерваторијума и музичких академија у Европи. Као вид кинестетичке реедукације она представља основу бављења психомоторним аспектом музичког извођења.

Коме је семинар намењем?
МУЗИЧКИМ ИЗВОЂАЧИМА, УЧЕНИЦИМА, СТУДЕНТИМА, НАСТАВНИЦИМА.
* Онима који осећају бол или нелагодност током свирања
* Онима који желе да повећају своју слободу изражавања кроз техничку флексибилност и ефикасну употребу тела
* Свима који желе овом методом да унапреде своје музичко образовање.

Зашто би требали да присуствујете?
У опуштеном окружењу, вокално-инструментални солисти ће:
* подићи ниво искоришћености својих потенцијала на максимум
* упознати своје тело и његово функционисање у процесу свирања
* научити алате како би спречили могуће повреде током вишесатног вежбања
* унапредити дисање и радити на решавању проблема треме
* исправити и побољшати мапе тела
* научити како да остану „присутни“ током интерпретације.

Теме које ће бити обухваћене семинаром: биланс и подршка себи и инструменту током вежбаwа и јавног наступа, координација, дисање, коришћење руку и ногу, неговање чула и пажње да би се побољшала музичка интерпретација, стратегије за опоравак од стреса и повреда, како се припремити за наредни наступ без треме.

ГДЕ: Сала Милан Грол, Коларац, Студентски трг 5

КАД: 27. и 28. октобар 2018.
Субота 17-21
Недеља 10-14

ЦЕНА: 5.000 динара

ПРИЈАВЕ:
Попуњена пријава на https://goo.gl/forms/iGC0Jekj0BXKZ5Rc2
и уплаћена аконтација од 1.000 динара на рачун број 265604031000003770, Raiffeisen банка, БМРА удружење, Београд, Наталија Јовић

ИНФОРМАЦИЈЕ:
Наталија Јовић 0638706393
Коларац – Центар за предавачку делатност 0112637609
мејл: natalijaAT@gmail.com

ПРЕДАВАЧ: Наталија Јовић је 2004. године дипломирала на Факултету музичке уметности у Београду, Србија, одсек флаута. 2012. године завршила је специјалистичке студије на Катедри за солфеђо и музичку педагогију одбранивши рад на тему „Евалуација примењивости Александер технике у раду са музичким извођачима“, где исте године уписује докторске студије. За наставника Александер технике школовала се у Будимпешти и тренутно је једини сертификовани наставник АТ у Србији. Вишегодишњи је аутор и реализатор семинара стручног усавршавања наставника у музичким школама, који су били одобрени од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања. Педагошким радом, у својству наставника флауте, бави се од 2004. године. Научне радове објављује у часописима од националног значаја. Њена монографија Александер техника и примарни инструмент објавила је Задужбина Андрејевић у библиотеци Specialis.