Kolarčeva zadužbina ima novi Savet mladih koji će u naredne dve godine učestvovati u radu Likovne galerije, što predstavlja nastavak aktivnosti na razvoju publike i pomoći mladima da steknu profesionalno iskustvo u radu u instituciji.

U Savetu mladih Galerije su istoričarke umetnosti Jasmina Vučićević, Jovana Popović i Jefimija Đokić.

 

Kultura umetnosti, istorije i muzike je jako bitna pojava u društvu, koja osvežava, obrazuje i nadograđuje kulturni potencijal ljudi. Kao istoričar umetnosti izabrala sam instituciju koja nam taj kulturni sadržaj nesebično nudi i u čijoj Galeriji mladi umetnici imaju priliku da izlažu, afirmišući se kroz svoju umetnost stvaranja. Velika mi je čast što sam deo Saveta mladih i što ću kroz ovo iskustvo imati priliku da sarađujem sa umetnicima naše savremene umetničke scene, Jasmina Vučićević.

 

 

 

Ja sam Jovana Popović, student istorije umetnosti i pijanista. Još od detinjstva, umetnost je izvršila najdublji uticaj na mene, njene očevidne i suptilne poruke podstakle su moju maštu i ljubav prema njoj. Pored umetnosti, volim da izučavam i otkrivam filozofiju. 

 

 

 

Želela bih da se kroz rad u Savetu mladih Kolarčeve zadužbine bolje upoznam sa savremenim tokovima umetnosti u Srbiji. Smatram da je stvaranje i dijalog umetnosti jedna od najznačajnijih ljudskih aktivnosti, i da je stoga, na nama, kulturnim radnicima, da omogućimo kvalitetan susret nje i što većeg broja ljudi, Jefimija Đokić.