Festival Keyboard Days Belgrade osnovali su pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović (LP Duo) 2014. godine. Festival je nastao kao potreba da se široj publici predstave značajni internacionalni izvođači na polju klavijaturne i nove muzike.

Četvrto izdanje festivala protiče u znaku saradnje sa Tokio International Piano Festival uz nastup specijalne gošće, japanske pijanistkinje Aise Ijiri (Steinway Artist) a festival prati i niz radionica za mlade ,,Novi Zvuci – Srbija i inovacije”. Festival organizuje Centar za novu umetnost (CENU) uz saradnju i podršku, Muzikološkog institute SANU, Kolarca, Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Erste banke.

Četvrtak, 16. novembar, Kolarac

Sala Grol, 12 časova

Radionica za mlade – Novi zvuci – Srbija i inovacije

predstavljanje hibridnog klavira i projekta ,,Kvantna muzika”

Učestvuju: Prof. Dragan Novković, LP Duo, dr Ivana Medić

Digitalna galerija, 15 časova

,,Beogradska laboratorija zvuka – kako se komponuje i producira muzika”

Učestvuju: inženjeri zvuka – Marko Peljević, Srđan Paković

         muzičari: Sonja Lončar i Andrija Pavlović

Digitalna galerija, 18 časova

Predavanje: ,,Nauka, umetnost i filozofija: jedno i sve”

Prof. Dragan Novković

Putevi nauke, filozofije i umetnosti, često tumačeni kao posebni i nezavisni, u stvari su isprepletani i ukorenjeni u istim polaznim pitanjima. U kakvom odnosu su ove discipline funkcionisale kroz istoriju, i na koji način u današnjem vremenu ubrzano konvergiraju jedna ka drugoj, kao i koja je pozicija nauke o zvuku i muzike u svemu tome – osnovne su teme ovog predavanja.