Metamorphosen by Metamorphosis

Reč je o prvom u nizu koncerata kojim ansambl Metamorfozis sa umetničkim rukovodicem Sašom Mirkovićem kreće u susret jubilarnoj, petnaestoj sezoni Zajedno/Together.

Pored ostvarenja V.A. Mocarta, P. Mahajdika, S. K. Tikmajera i R. Štrausa, program koncerta Metamorphosen by Metamorphosi obuhvata i svetsku premijeru dela Dragane Jovanović Metamorphosen Concerto za violinu, violu, violončelo i orkestar.

Pre nastupa, od 19 sati u Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine biće realizovan “Razgovor sa umetnikom” koji će sa solistima voditi Ana Ćirica, urednica muzičkih emisija Radio Beograda. Posetioci će tako imati posebnu priliku da se neposrednije upoznaju sa gostujućim solistima – violinistom Stankom Madićem, jednim od naših najuspešnijih umetnika koji živi u Nemačkoj i trenutno radi na poziciji prvog koncertmajstora orkestra Bavarskog radija, kao i sa violončelistom Nikolom Jovanovićem, nekadašnjim studentom FMU u Beogradu i Akademije Minhenske filharmonije, koji je od 2013. zamenik vođe violončela Bamberških simfoničara. U razgovoru će učestvovati i violista Saša Mirković.

Detaljnije o ansamblu i umetnicima možete pročitati ovde.

 

Organizator: Ansambl Metamorfozis

Cena karata: 500, 700 dinara