Metamorphosen by Metamorphosis

Реч је о првом у низу концерата којим ансамбл Метаморфозис са уметничким руководицем Сашом Мирковићем креће у сусрет јубиларној, петнаестој сезони Заједно/Together.

Поред остварења В.А. Моцарта, П. Махајдика, С. К. Тикмајера и Р. Штрауса, програм концерта Metamorphosen by Metamorphosi обухвата и светску премијеру дела Драгане Јовановић Metamorphosen Concerto за виолину, виолу, виолончело и оркестар.

Пре наступа, од 19 сати у Музичкој галерији Коларчеве задужбине биће реализован „Разговор са уметником“ који ће са солистима водити Ана Ћирица, уредница музичких емисија Радио Београда. Посетиоци ће тако имати посебну прилику да се непосредније упознају са гостујућим солистима – виолинистом Станком Мадићем, једним од наших најуспешнијих уметника који живи у Немачкој и тренутно ради на позицији првог концертмајстора оркестра Баварског радија, као и са виолончелистом Николом Јовановићем, некадашњим студентом ФМУ у Београду и Академије Минхенске филхармоније, који је од 2013. заменик вође виолончела Бамбершких симфоничара. У разговору ће учествовати и виолиста Саша Мирковић.

Детаљније о ансамблу и уметницима можете прочитати овде.

 

Организатор: Ансамбл Метаморфозис

Цена карата: 500, 700 динара