КРОЗ РАЗМЕРЕ: АРХИТЕКТУРА

Изложба студентских радова основних студија на одсеку Архитектура и урбанизам Факултета за градитељски менаџмент Универзитета „Унион – Никола Тесла“ у Београду

8 – 11. април 2024.
Свечано отварање 9. априла у 18.30
Ликовна галерија

Изложба Кроз размере: АРХИТЕКТУРА” која ће се одржати у Ликовној галерији Задужбине Илије М. Коларца од 8. до 11. априла 2024. године представља избор студентских радова у оквиру предмета на првој, другој и четвртој години основних студија Архитектуре и урбанизма Факултета за градитељски менаџмент Универзитета „Унион – Никола Тесла” у Београду. Кроз ову изложбу јавност се упознаје са карактеристичним позицијама архитектонског образовања, при чему имамо прилику да доживимо актуелни пресек кроз садржаје и резултате једног семестра у едукативном процесу младих архитеката. Изложба се састоји од четири целине индивидуално становање, дизајн у архитектури, макетарство, пројектовање друштвених зграда 1 и 2 и Увод у пројектовање, које уједно представљају 5 студијских  програма.

Руководиоци предмета и уредници изложбе проф. др Драгана Васиљевић Томић, ванредни проф. др Владимир Стевановић и доц. др Јелена Митровић, овом изложбеном поставком посетиоцима и широј јавности успешно преносе поруку да је архитектура у студијском процесу подједнако важна као и у условима њене реализације, међутим, представљање њених садржаја у овој форми доприноси ширењу дијалога у јавном дискурсу, о надоградњи архитектонске културе, као и о институционалним обавезама и одговорностима саме архитектонске струке.