Izložba je otvorena od 28. aprila do 13. maja.

Lukaš Butovski

 

Rođen u Gdanjsku 1981.

Diplomirao na Akademiji lepih umetnosti i dizajna u Gdanjsku, gde od 2007. radi kao asistent predavač u Litografskom studiju. Počev od akademske 2016/17, radi kao prodekan na Katedri za grafičku umetnost Akademije u Gdanjsku.

Autor 10 samostalnih izložbi i učesnik nekoliko desetina grupnih izložbi u Poljskoj i inostranstvu.

Gdanjsk – litografija

Vitold Vinek

Rođen u Krakovu 1988.

Odbranio master rad iz drvoreza kod prof. Bogdana Migasa na Akademiji lepih umetnosti u Krakovu 2013. godine. Trenutno je na doktorskim studijama na Katedri za umetnost Pedagoškog fakulteta u Krakovu.

Autor dve samostalne izložbe i učesnik nekoliko desetina grupnih izložbi u Poljskoj i inostranstvu.

Krakov – drvorez, sopstvena tehnika, visoka štampa

Marta Pogoželec

Rođena 1981. u Glivicama, Poljska.

Bila 2007/2008. student asistent u Studiju za sitoštampu, koji vodi prof. Valdemar Vengžin na Akademiji lepih umetnosti u Katovicama. Odbranila master rad 2008. u Studiju digitalne tehnike prof. Adama Romanjuka na Akademiji lepih umetnosti u Katovicama. Od 2010. asistent u Studiju digitalne tehnike.

Imala samostalne izložbe i učestvovala na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Katovice – digitalna grafika, reljef

Ana Juščak

Rođena 1988. u Krakovu.

Diplomirala na Akademiji lepih umetnosti u Krakovu. Diplomski rad urađen u Studiju za bakrorez kod prof. Stanislava Vejmana. Dobila stipendiju Fondacije Tadeuš Kulisjevič i nagradu Udruženja lepih umetnosti za najbolje diplomce Jan Matejko Akademije lepih umetnosti u Krakovu. Predstavljala Katedru za grafiku Akademije lepih umetnosti na izložbi najboljih diplomaca iz grafičke umetnosti, koju je organizovalo Trijenale međunarodne grafike. Takođe je učestvovala na izložbama najboljih diplomaca u Palati umetnosti i na Ekonomskom fakultetu u Krakovu. Upisala 2012. doktorske studije na Fakultetu grafičke umetnosti. Specijalizira grafiku, slikarstvo i crtanje. Trenutno radi na Pedagoškom fakultetu u Krakovu, u Studiju za crtež, graviru i intermedije.

Imala samostalne izložbe i učestvovala na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Krakov – duboka štampa

Bartlomjej Čvilčinski

Rođen 1987. u Krakovu.

Završava studije na Katedri za grafiku Akademije lepih umetnosti u Krakovu. Dobitnik  Gran prija za grafiku za 2011. godinu. Najbolji diplomac 2012. godine. Iste godine  upisuje doktorske studije na Akademiji lepih umetnosti u Krakovu. Godine 2014. dobija stipendiju grada Krakova. Od 2014. radi kao asistent u Studiju litografije na Fakultetu lepih umetnosti u Krakovu.

Njegov domen kreativnih aktivnost jesu grafička umetnost, dizajn, slikarstvo i crtanje.

Krakov – litografija