Центар за музику Коларчевe задужбине организује мајсторски курс класичног певања, под вођством пијанисте и професора Ђорђа Нешића, под називом „Пут ка савременој оперској сцени“.

Курс ће бити одржан од 18. до 24. децембра, са завршним концертом активних полазника у недељу 24. децембра у 11 сати у Великој дворани Коларчеве задужбине.

На мастер-клас ће бити примљено 10 активних учесница и учесника, и неограничен број пасивних. Обрађиваће се материјал литература за класичне певаче, и из области соло песме и опере, од барокног до модерног периода. Постоји могућност да ће изабраним учесницима бити задат нови репертоар у виду соло комада или оперских ансамбала.

Учешће нa курсу се плаћа 2.500 динара за активне полазнике. Охрабрујемо певаче различитих развојних нивоа, од напредних средњошколаца до младих професионалаца,  да се пријаве. Уплата за курс на рачун Коларца се очекује непосредно после објаве примљених полазница и полазника.

Да бисте се пријавили, пошаљите кратку биографију и кратак снимак песме или арије из класичног репертоара било ког периода, електронском поштом на адресу czm@kolarac.rs

Пријаве се примају до 1.12.2017. Одлуке о примљеним учесницима ће бити достављене до 8.12.2017.

Биографију професора Нешића можете пронаћи овде: www.djordjenesic.com/about