90 GODINA POSTOJANJA

Centar za nastavu stranih jezika organizuje UPIS na kurseve sledećih jezika:

ENGLESKI, ENGLESKI ZA JUNIORE, NEMAČKI, FRANCUSKI, ITALIJANSKI, ŠPANSKI, RUSKI, KOREJSKI, SRPSKI ZA STRANCE

POPUST na punu cenu kursa za srednjoškolce, nezaposlene i penzionere, pored postojećih povlastica za studente, dosadašnje učenike i članove iste porodice.

Novina su kursevi za tinejdžere iz više jezika, a tu su i kursevi gramatike engleskog jezika za osnovce i srednjoškolce kako bi što bolje savladali gradivo, kao i Kembridž engleski za decu, uzrasta od sedam do 14 godina.

Svi kursevi su priprema za polaganje međunarodno priznatih ispita. U Centru se takođe organizuju ispiti za sticanje Kolarčeve diplome koja može biti veoma korisna prilikom zapošljavanja u javnom sektoru, ali i kao sertifikat o stečenom nivou znanja jezika.

Kursevi se organizuju u grupama i individualno, možete izabrati pohađanje kursa uživo ili onlajn?.

Ilija Milosavljević Kolarac (1800-1878), srpski trgovac, izuzetno je dobro razumeo značaj obrazovanja i zato je testamentom ostavio svu svoju imovinu prosveti i kulturi svog naroda. Uticaj na čovekovo obrazovanje svakako ima i poznavanje stranih jezika, jer ono doprinosi dodatnom usavršavanju, boljoj komunikaciji sa poslovnim partnerima i prijateljima, razumevanju drugih kultura i navika – prilagođavanju životu u inostranstvu i puno toga još.

Zanimljiv je podatak da se u Beogradu engleski jezik učio na Kolarcu pre nego što je osnovana Katedra za engleski jezik i književnost pri Beogradskom univerzitetu. Jedan od osnivača Katedre za engleski jezik i književnost bila je gospođa Meri Stensfild Popović koja je prvo predavala na Kolarcu i vodila tečajeve početnog, srednjeg i višeg nivoa. Gospođa Meri Stensfild Popović je i autor prvog udžbenika engleskog jezika sa fonetskom transkripcijom u nas, koji je objavljen u izdanju Kolarčeve zadužbine između dva rata. Nastava u Centru za strane jezike na Kolarcu odvija se i do danas, uz stalno praćenje trendova u učenju stranih jezika i uz primenu aktuelnih nastavnih sredstava koji omogućavaju brzo učenje i primenu stečenog znanja, kao i osnovu za polaganje međunarodno priznatih ispita.

Više informacija na 0112630480, 0112639502, 0648911356, 0648911344 ili na mejl – skola@kolarac.rs