PRIDRUŽITE NAM SE NA KOLARCU NA PROSLAVI DANA DUNAVA I OBELEŽAVANJU 10 GODINA DUNAVSKOG CENTRA ZA KOMPETENCIJU
23-29. jun 2020.
Likovna galerija Zadužbine Ilije M. Kolarca

Međunarodni dan Dunava se u Srbiji se proslavlja svake godine 29. juna. Ove godine, u susret proslavi Dana Dunava u Srbiji, Dunavski centar za kompetenciju u saradnji sa studentima arhitekture pod mentorstvom akademika Branislava Mitrovića i Turističkom organizacijom Srbije, a uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, organizuje izložbu pod nazivom „Muzej Dunava“ u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine.

Izložba „Muzej Dunava“ predstavlja projekte sedamnaest studenata druge godine master studija na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Osnovni cilj ove tematske izložbe je istraživanje kulturološkog i izlagačkog potencijala reke Dunav u savremenom trenutku, kao i ispitivanje mere arhitektonskog delovanja u osetljivoj prirodnoj sredini reke, te odnosa budućeg muzeja prema ekosistemu, mikroklimi, dinamici reke i jačini njenog toka. Svaki studentski projekt obuhvaćen ovom izložbom je po sebi individualnog karaktera i specifičan po izboru teme, lokacije i prostorne intervencije.

TIM

Nastavnici:

arh. Branislav Mitrović, profesor emeritus – mentor
arh. Anđela Karabašević, istraživač

Kritičari:

arh. Pavle Stamenović, docent
arh. Marija Milinković, docent

Studenti:

Aleksa Bekić
Aleksandra Živković
Ana Šabanović
Andrea Aleksić
Anđela Đurđević
Andrijana Kuzmanović
Dušan Grujović
Dušan Međedović
Isidora Ekmeščić
Jovana Janković
Marijana Marković
Mihailo Kocić
Sara Mučibabić
Simona Štulović
Tamara Čvorović
Uroš Majstorović
Željana Davidović
Lazar Obućina

Izložba „Muzej Dunava“ će biti otvorena u utorаk,  23. juna, u Likovnoj galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5, sa početkom u 19h. Prilikom otvaranja, prisutnima će se obratiti predstavnici organizatora, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističke organizacije Srbije, kao i mentor izložbe i studenti – autori.

Pozivamo vas da nam se pridružite na otvaranju izložbe i pratećem koktelu. Na taj način zajedno ćemo obeležiti ovaj značajan datum i pružiti podršku mladim ljudima na početku njihovih karijera.

Za sve bliže informacije molimo vas da se obratite na email adresu office@danubecc.org ili na telefon 0116557116