Master-klas operskog korepetitora Đorđa Nešića biće održan od 12. do 18. oktobra 2020. godine.

Kotizacija za polaznike iznosi 20 evra za aktivne i 10 evra za pasivne učesnike. Kotizaciju i prijave će primati Centar za muziku Kolarca.

Prijave slati na adresu czm@kolarac.rs.  

Učesnici su samostalno odgovorni za sve troškove putovanja, smeštaja i ishrane za vreme kursa.

Na master-klasu će se raditi na operskom repertoaru svih vremenskih perioda. Dodatni materijal u vidu operskih ansambala za moguću izvedbu će biti zadat posle biranja učesnika. Mlade pijaniste, zainteresovane za korepeticiju pevača takođe ohrabrujemo da se prijave.

Za prijavu, pevači i pijanisti treba da pošalju kratku biografiju i dva snimka operskih arija ili solo pesama (pijanisti mogu poslati i snimke solo komada, isključivo linkove sa Youtube ili neke druge platforme) na adresu  czm@kolarac.rs.

Uzrast učesnika master-klasa se obično kreće između naprednih srednjoškolaca do nedavno diplomiranih mladih profesionalaca. Izabrani učesnici moraju da uplate kotizaciju pre početka master-klasa.

Biografija

Umetnost pijaniste Đorđa Nešića je od strane kritičara opisana kao “smela”, “osećajna”, i “suptilno virtuozna”. Njegova karijera uključuje recitale, koncerte i kamerno muziciranje. Ima veliko interesovanje za rad na muzici koja se bavi savremenim problemima društva. Nedavno je nastupio na koncertima u Centru Kulture Srbije u Parizu, Vajl sali Karnegi Hola u Njujorku, KotorArt festivalu, i u Beogradu u galerijama Artget i SANU. Član je ansambla Opera Saratoga, sa kojom je izdao prvi kompletan snimak opere “Kolevka će se ljuljati” Marka Blicstajna. Neposredno pre toga je u Brazilu održao koncert povodom proslave 80. godina uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Brazila. Korepetirao je majstorski kurs u Karnegi Holu sa meco-sopranom Džojs DiDonato. Skori nastupi su zabeleženi na godišnjoj konferenciji Opera Amerika u San Francisku, majstorski kurs i koncerti na Kolarcu, javno izvođenje za Američki Nacionalni Radio, u Kenedi Centru u Vašingtonu i Asolo teatru u
Sarasoti. Đorđe je snimio kolekciju solo pesama za organizaciju Opera Amerika, predstavljen je na serijalu “Zvezde budućnosti” festivala Ravinija u Čikagu, i snimio je za televiziju i DVD emisiju “This Little Light of Mine” sa sopranom Adrien Danrič, koja je dobitnik lokalne Emi nagrade. Takođe je svirao u Linkoln Centru, Ujedinjenim Nacijama, Man umetničkom centru u Filadelfiji, Fudži tv Japan, snimio mnogobrojne emisije za Američki Nacionalni Radio. Učestvovao je na festivalima Tanglevud, Aspen, Saratoga Opera, Glimerglas Opera, Hjuston Opera, Grinič Festival.

Đorđe Nešić je profesor na Purchase Conservatory of Music u Njujorku, član je Umetničke Globalne Fondacije bazirane u Ženevi. Živi u Njujorku. Za više podataka posetite: djordjenesic.com.