CENTAR ZA NASTAVU STRANIH JEZIKA KOLARČEVE ZADUŽBINE

Upis je u toku!

Centar za nastavu stranih jezika je i u ovoj godini pripremio posebne popuste za srednjoškolce, nezaposlene i penzionere od 50 odsto na punu cenu kursa, pored postojećih povlastica za studente, dosadašnje učenike i članove iste porodice.

Novina su Kursevi gramatike engleskog jezika za osnovce i srednjoškolce kako bi što bolje savladali gradivo, kao i Kembridž engleski za decu, uzrasta od sedam do 14 godina.

Ilija Milosavljević Kolarac (1800-1878), srpski trgovac, izuzetno je dobro razumeo značaj obrazovanja i zato je testamentom ostavio svu svoju imovinu prosveti i kulturi svog naroda. Uticaj na čovekovo obrazovanje svakako ima i poznavanje stranih jezika, jer ono doprinosi dodatnom usavršavanju, boljoj komunikaciji sa poslovnim partnerima i prijateljima, razumevanju drugih kultura i navika – prilagođavanju životu u inostranstvu i puno toga još.

Zanimljiv je podatak da se u Beogradu engleski jezik učio na Kolarcu pre nego što je osnovana Katedra za engleski jezik i književnost pri Beogradskom univerzitetu. Jedan od osnivača Katedre za engleski jezik i književnost bila je gospođa Meri Stensfild Popović koja je prvo predavala na Kolarcu i vodila tečajeve početnog, srednjeg i višeg nivoa. Gospođa Meri Stensfild Popović je i autor prvog udžbenika engleskog jezika sa fonetskom transkripcijom u nas, koji je objavljen u izdanju Kolarčeve zadužbine između dva rata. Nastava u Centru za strane jezike na Kolarcu odvija se i do danas, uz stalno praćenje trendova u učenju stranih jezika i uz primenu aktuelnih nastavnih sredstava koji omogućavaju brzo učenje i primenu stečenog  znanja, kao i osnovu za polaganje međunarodno priznatih ispita.

U Centru se danas izučavaju brojni svetski jezici, a svi kursevi su priprema za polaganje međunarodno priznatih ispita.

Kontakti za informacije i uspostavljanje saradnje – skola@kolarac.rs, telefoni: 011 2630 480 i 011 2636 991 od 9 do 19 časova ili lično Studentski trg br. 5 www.kolarac.rs