KOLARAC TVOJ SVET MUZIKE!

Kolarčeva zadužbina organizuje petu sezonu ciklusa koncerata u saradnji sa MTS-om.

1. oktobar 2019.

GUDAČKI KVARTET EMERSON (SAD)

Za gotovo četiri decenije trajanja, gudački kvartet Emerson je izgradio ogromno poštovanje ljubitelja vrhunskog kamernog muziciranja. Vurtuozna lakoća, ritmička snaga i visoko ispoliran ton njihovog zajedničkog muziciranja odlike su autoritativnog nastupa ovog kvarteta. Oni sebi postavljaju visoke repertoarske ciljeve kao da idu u zagrljaj sa novim i neobičnim, ali ne zaboravljajući pri tome na klasične standarde interpretacija.

Program:

Mocart, Gudački kvartet K 575, De dur

Dvoržak, Gudački kvartet br. 10, op. 51

Šostakovič, Gudački kvartet br. 5

www.emersonquartet.com/ 

 

11. novembar 2019.

JEVGENIJ KISIN, klavir

Program – Betoven

Muzikalnost, dubina i poetski kvalitet interpretacija Jevgenija Kisina, pored njegove izuzetne virutoznosti, doneli su mu priznanje publike, kritike i kolega muzičara koji ga ubrajaju među najbolje pijaniste u protekle tri decenije. Kisin je od najranijih dana nastupao sa vodećim svetskim dirigentima i orkestrima. Za protekla tri nastupa postao je pravi ljubimac beogradske publike, a Velika dvorana Kolarčeve zadužbine jedno od njegovih omiljenih mesta na kojima nastupa.

U susret godini u kojoj se obeležava 250 godina od rođenja Ludviga van Betovena, Kisin će beogradskoj publici predstaviti odabrana dela ovog kompozitora Sonate br. 8, 17 i 21, kao i Varijacije i fugu u Es duru.

www.kissin.dk

 

4. februar 2020.

Trio BAROLO (Francuska)

Ovaj specifičan trio koji čine harmonika, kontrabas i trombon, jedinstvenim zvukom koji kombinuje džez, operu i world music, publiku vode na jedinstveno muzičko putovanje po Mediteranu. Muzičari uvek spremni za nove susrete i nove saradnje prihvatili su poziv Kolarčeve zadužbine da se premijerno predstave beogradskoj publici na Dan Velike dvorane koji se obeležava tradicionalno 4. februara.

www.triobarolo.com

 

16. mart 2020.

Nemanja Radulović, violina

Lor Favr Kan, klavir

Program naknadno

Posle sedam godina od poslednjeg solističkog koncerta u našoj dvorani, Nemanja predstavlja  aktuelni solistički program.

www.nemanjaviolin.com/

 

29. april 2020.

Jol Eum Son, (Koreja) klavireums

Interpretacije slavne korejske pijanistkinje Jol Eum Son opisane su kao  graciozne i gotovo bezvremenske. Kristalni dodir i raznovrsni, uzbudljiv program kojim se predstavlja, privlači pažnju publike širom sveta. Hvaljena  zbog svog široko eklektičnog koncertnog repertoara, od Baha i Mocarta do Ščedrina i Geršvina, u svoje najnovije koncertne izazove uključiće i nastupe sa orkestrima iz Kelna, Berlina i Bergenca, debi u Parizu sa Orkestrom Francuskog radija, kao i sa orkestrom Marinskog teatra sa Valerijem Gergijevim.

Program:

Hajdn, Andante i varijacije

Čajkovski, Tema i varijacije op.19, br. 6

Pert, Varijacije na temu Isceljenje Arinuške

Buzoni, 9 varijacija na prelide F. Šopena

Frank, Preludijum, fuga i varijacije op.18

Rahmanjinov, Varijacije na temu Korelija op. 42

Kapustin, Varijacije op.41

www.yeoleumson.com