Учествују:

др Јелена Панић Мараш

Петар Арбутина

др Слободан Марковић

Небојша Јовановић

др Љубомир Ерић

 

Мала сала Коларчеве задужбине

Понедељак, 6. 11. у 19,30

Улаз слободан.

Лексикон љубави и сексуалности садржи око 2000 појмова. Писан је у духу и традицији психоанализе и психодинамичке психијатрије, а заснован на вишедеценијском психотерапијском раду са особама које су у сфери љубави и сексуалности испољавали проблеме, сметње, поремећаје и обољења. Особе које не могу да воле не могу да нађу задовољство и срећу у сексуалном животу. И супротно, сексуални живот без љубави скоро да је немогућ. Људима је потребна љубав да би могли себи и свету да прикажу природу своје сексуалности и њене могућности.
Поред тематских одредница, Лексикон нуди краће биографије најпознатијих светских лекара, психолога и других стручњака који су дали допринос развоју и напретку психологије сексуалности.

Др Љубомир Ерић, психијатар и психоаналитички психотерапеут, дугогодишњи професор Медицинског факултета у Београду. Основне области рада: изучавање стања страха, сексуалних поремећаја и психопатологије касне адолесценције, као и примена психоаналитичке психотерапије у лечењу ових поремећаја. Бави се и изучавањем психологије и психопатологије ликовног стваралаштва. Аутор је више од сто педесет стручних и научних радова, као и двадесет монографија, књига и уџбеника.