Utorak 12.6.

Mala sala, u 18

PROMOCIJA KNJIGE: “KATOLIČKO DRUŠTVO – kultura, ustanove, razvoj, politika”
Gostuju: njegova ekselencija nadbiskup beogradski mons. Stanislav Hočevar, Milan Gligorijević (za izdavača Neopress Publishing kao lektor knjige), dr Zoran Milivojević (karijerni diplomata u penziji), novinar Radio Beograda i politikolog Snežana Bićanin i autor naučne monografije sociolog dr Vladan Stanković.

Vladan Stanković, sociolog, rođen je 1973. u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju školu sa najvišim ocenama. Diplomirao je prava (teorijsko-pravni, sociološki smer) i magistrirao sociologiju. Doktorirao je sociologiju religije sa elementima politikologije religije i ekonomike religije, 2011. godine. Njegova prethodna naučna studija Pravoslavno društvo – kultura, ustanove, razvoj ušla je u uži izbor za nagradu „Vojin Milić“, koju dodeljuje Srpsko sociološko društvo, za najbolju sociološku monografiju u 2014. godini.

Zaposlen je na Institutu za političke studije u Beogradu, u zvanju naučni saradnik. Do sada je objavio četiri naučne monografije i oko stotinu bibliografskih jedinica. Živi i radi u Beogradu.

Katoličko društvo – knjiga koja čitaocu nudi gotova znanja o suštini katoličke vere, tokovima i magistralnim pravcima katoličanstva; o katoličkim društvima i društvenim odnosima u katoličanstvu.

Nastalo u središtu Rima, na hiljadugodišnjem nasleđu Antike, uzdiglo se u srednjem veku do neslućenih visina. Civilizacija utonula u novovekovlju. Ponovo vaskrslo na obnovljenim temeljima, u neprestanim padovima i uzdizanjima: katoličanstvo – snažni svetski činilac.