Predavanje

IDEJE STARIH VEDA I DELO NIKOLE TESLE

Predavač

Dipl. inž. Goran Marjanović

Moderatori:

Dr Vladimir Ajdačić

Dr Miloje Rakočević

Mala sala Kolarčeve zadužbine

Četvrtak, 18. januar 2018. u 18 sati

Ulaz slobodan

 

Ideje starih veda i delo Nikole Tesle:

“Budući da je bio jedan od najvećih naučnika čovečanstva i pronalazača u oblasti fizike, elektrotehnike i radio-tehnike, o Nikoli Tesli znamo mnogo. Ipak, neke činjenice su nepoznate čak i njegovim najvećim poštovaocima.

Naime, po rečima samog Tesle, nakon brojnih pronalazaka u oblasti naizmeničnih struja i niza neverovatnih fenomena, poput obrtnog magnetnog polja, svetlenja bežičnih vakumskih cevi i mnogih drugih efekata visokih frekvencija koji su zadivili svet, ono što ga je obradovalo više od bilo čega drugog bilo je otkriće stacionarnih talasa do kojeg je došao 4. jula 1899. godine. Ipak, ključni detalji tih i drugih istraživanja u njegovoj laboratorij u Kolorado Springsu ostali su obavijeni velom tajne – kao i sav njegov daljnji rad – sve do smrti 1943. godine.

Moja teorijska i praktična istraživanja pokazala su izuzetno veliku saglasnost između Teslinih izvornih tumačenja principa koje je koristio u svom čuvenom “Magnifying Transmitteru” i još kontroverznijoj mašini – „Svetskoj radio stanici” na Long Ajlendu, kuli Vardenklif – i vedskih aksiomatskih principa.

Ovo predavanje ima za cilj da publici predstavi Nikolu Teslu manje poznatog široj javnosti, ali mnogo većeg, važnijeg i još značajnijeg naučnika naše civilizacije od ionako velikog Tesle, kojemu svi odajemo višestruko zaslužena priznanja…”

Inž. Goran Marjanović