Ciklus Susret sa umetnikom / VERONIKA MONA BOGIĆ, violina – Sreda 27. septembar u 18 sati, Muzička galerija

VERONIKA MONA BOGIĆ, rođena je 2004. godine u Beogradu.
Učenica je OŠ ”Ćirilo i Metodije” u Beogradu i MŠ ”K. Manojlović”, Zemun u klasi, prof. Ane Ilijoske Bogić,violine i u klasi prof. Ivane Todorović ,klavir.
Dobitnica je mnogobrojnih prvih nagrada na republičkim, festivalskim i međunarodnim takmičenjima iz violine, među kojima se izdvajaju:
I nagrada na Rep. takmičenju muzičkih škola 2010, 2014.
I nagrada na Rep. takmičenju muzičkih škola 2014. kamerni duo
I nagrada na Međunarodnom takmičenju u Nišu 2011
I nagrada na Međunarodnom konkursu “Mozart”, Quinto Vicentino, Vićenca 2013, 2014. godine.
I nagrada na Međunarodnom takmičenju “G.Tartini”, R.Slovenija 2013.
Laureat Rep.takmičenja kamerni trio 2015. Kamerni duo 2016
Laureat na festivalu muz.škola kamerni trio, Negotin, 2015, kamerni duo, Zaječar 2016.
Laureat na festivalu muzičkih škola violina solo, Negotin,2015.
I nagrada na Međunarodnom takmičenju Daleki akordi, Split,2015
I nagrada “Clivis“ concorso internacionale, Rim, 2015.
Laureat i I nagrada na jednom od najprestižnijih međunarodnih takmičenja, “Arthur Grumiaux”, Namur ,Belgija, 2016.
Laureat i Grand Prix, celokupnog takmičenja svih kategorija” Ohridski Biseri 2016, Ohrid, Makedonija.
Deo programa sa takmičenja u Belgiji izvela je uz pratnju kamernog orkestra “Dušan Skovran” pred prepunom salom Kolarčevog univerziteta.
Učestvovala je na majstorskim kursevima violine prof.Zorana Milenkovića,Italija, prof. Tatjane Balašove, Rusija, prof. Miodraga Bogića, prof. Marka Josifoskog, Srbija, prof. Timura Meljnika, prof. Miho Dimitrova, Holandija, Adriana Pincarua, Italija i prof. Dore Švarcberg, Austrija.
Od 2015 Veronika ima i redovne konsultacije i časove kod prof. Dore Švarcberg, Austrija.
U okviru svoje prve letnje turneje,maj/avgust 2015. održala je niz solističkih koncerata u Čačku, Valjevu, Mostaru, Splitu, Makarskoj, Beogradu, Strugi, Ohridu…
U organizaciji Master Art Akademije, aktivno je nastupala na mnogobrojnim koncertima i drugim manifestacijama u najprestižnijim salama u Beogradu i celog regiona…
Dobitnica je priznanja Srpskog Akademskog društva “Vizantija”za izuzetna zalaganja u oblasti umetnosti.
Nastavu violine pohađa i kod svog oca prof. Miodraga Bogića u Muzičkom centru za edukaciju “Tarisio”.
U periodu jun-septembar 2016. Veronika je nastupala u Lvovu, Ukraina u okviru rada Muzičke Akademije Dora Švarcberg iz Ciriha,a kao solista uz pratnju festivalskog orkestra i u Conquesu, Francuska, na festivalu: ”Conques La Lumiere du Roman”. Na ISA (InternationalSummerAcademy) u Semeringu, Austrija, pohađala je časove violine kod prof. D. Švarcberg i ostvarila niz značajnih nastupa.
U decembru 2016 Veronika je uz pratnju Biserke Marović u Sloveniji (Izola,Piran,Nova Gorica) i Italiji (Trst) ostvarila niz solističkih koncerata.

Biserka Marović, klavir

Biserka Marović rođena je 1965. godine u Beogradu. Muzičko obrazovanje započela je u Šapcu, a 1978. nastavila u Beogradu u
školi “Davorin Jenko” (kl. M. Matijević) i MŠ “Josip Slavenski” (kl. D. Šišmanović). Diplomirala je na FMU u klasi prof. Olge Jovanović.
Od 1987. godine aktivna je kao pedagog u Muzičkoj skoli “Davorin Jenko”, a od 1992. godine kao klavirski saradnik u školi “Kosta Manojlović” u Zemunu. Pratila je učenike na mnogim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima ( Usti nad Orlici, Brentoniko, Pariz, Haskovo, Barleta, Ohrid, Namur ).
Od 2007. godine je stalni član i klavirski saradnik Gudačkog kamernog ansambla “Taurunum”, sa kojim je svirala na koncertima u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu, Banjaluci, Ohridu, Nišu (NIMUS), Mokroj Gori (“Boljšoj” festival), Volosu (” Evmelia” festival ).
Više godina pratila je učesnike Međunarodne škole violine prof. Zorana Milenkovića, a sa Teofilom i porodicom Milenković svirala je u Beogradu, Novom Sadu i u Italiji (Trento, Rovereto ).
Od 2014. godine angažovana je u Muzičkom centru ” Tarisio ” prof. Miodraga Bogića. Iste godine započinje saradnju u okviru udruženja “Master Art Akademija”.
Sa Veronikom Monom Bogić nastupa od 2011. godine, prateći je na koncertima u Beogradu, Valjevu, Čačku, Strugi, Ohridu, kao i na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Program

1. V.A. Mocart – Sonata za violinu i klavir Ef-dur, kv 377

2. Lokateli-Isai – Sonata za violinu i klavir Ef-mol “U grobnici”

3. E. Isai – Sonata za violinu solo no. 2
4. N. Paganini – 24. kapris

Ulaz slobodan

Organizator Centar za muziku