Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić, koji su 2015. godine nastupili zajedno na nezaboravnim koncertima u Kolarčevoj zadužbini i novosadskoj Sinagogi, najavljuju novi koncert i promociju CD izdanja za 10. decembar na Kolarcu.

Za svoj treći nastup na Kolarcu, Vasil i Bojan pripremaju ponovo sjajan repertoar, koji će svakako i ovoga puta biti sastavljen od njihovih autorskih kompozicija i poznatih dela moderne i tradicionalne muzike, u njihovim aranžmanima.

Ovaj koncert ujedno je i promocija njihovog albuma „Koncert na Kolarcu“, snimljenog u februaru i oktobru 2015. godine u Kolarčevoj zadužbini. Ovo izdanje, 1. decembra, objaviće muzička kuća Metropolis Music, pod svojom etiketom Metropolis Jazz, koja će nakon koncerta, 10. decembra, sa Vasilom i Bojanom upriličiti i potpisivanje diskova, u Muzičkoj galeriji Kolarca.

Vasil i Bojan spadaju u grupu domaćih džez muzičara, koji su postavili standarde mešanja modernog džez jezika sa balkanskim muzičkim nasleđem, obojica imaju bogate i uspešne karijere, brojne autorske albume i nagrade, kao i saradnju sa najvećim imenima džez i moderne muzike.

Ulaznice po ceni od 1.200 i 1.500 dinara mogu se kupiti na blagajni Kolarca.

Vasil Hadžimanov je dobro poznato ime domaćoj publici, a izdvojio se kao jedan od prvih kompozitora na ovim prostorima koji kombinuje balkanske, tradicionalne folk ritmove i zapadne, moderne muzičke stilove (jazz, funk, rock, world music…) na svoj, potpuno autentičan način.

Od 2001. godine, kada izdaje album „11 razloga za…“, Vasil Hadžimanov bend broji šest audio izdanja, veliki broj nagrada, nastupa na eminentnim festivalima širom Evrope i sa brojnim velikanima savremene džez scene. Poslednji, šesti album „Alive“, snimljen je uživo, u okviru turneje, sa gostom na saksofonu, čuvenim Dejvidom Binijem. Album „Alive“ broji preko pedeset pozitivnih recenzija širom sveta, a prestižni američki magazin „Downbeat“ uvrstio ga je na listu najboljih albuma 2016 godine. Trenutno sa svojim bendom snima sedmi album.

Između ostalih, dobitnik je i nagrada „Vojin Draškoci“ koju dodeljuje World Music asocijacija Srbije za doprinos muzičkom stvaralaštvu nadahnutom tradicionalnom muzikom i Zlatne značke za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture, koju dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije.

Sva izdanja VHbenda i muzika Vasila Hadžimanova su u Srbiji proglašeni za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.

Bojan Zulfikarpašić, rođeni Beograđanin, više od dve decenije živi i radi u Parizu, gde je uvaženo ime francuske džez scene, ima izuzetno uspešnu karijeru, a dobitnik je najvećih priznanja u džez muzici. Njegov prvi autorski album za solo klavir izdao je 2001. pod nazivom „Solobsession“ i s njim je stekao svetski ugled. Među brojnim nagradama koje je osvojio tokom karijere su nagrada francuske vlade i titula Viteza umetnosti i književniosti (2002), nagrada „Django Reinhardt“ Francuske akademije za muzičara godine, evropska džez nagrada „Hans Koller“ za najboljeg evropskog džez umetnika (2005) i francuska nagrada Les victoires du jazz 2007 za najbolji album godine („Xenophonia“). Za svoj poslednji album „Soul Shelter“ iz 2012. godine, Bojan  je dobio najprestižniju nagradu u Francuskoj iz oblasti džeza, Les victoires du jazz, kao i zvanje najboljeg džez muzičara. Poslednji nastup u Beogradu sa svojim sekstetom, Bojan je imao je početkom 2013. godine u Sava centru.

Cena karata: 1.200 i 1.500 din.