Креативно писање:

проза

2.7 – 26.7.

Ако је проза за вас изазов, ако волите да пишете, пружа вам се прилика да од угледног писца и професора књижевности добијете креативна усмерења и усавршите своје вештине и обликујете надареност.

У духу традиције отвореног универзитета, Коларчева задужбина у јулу и августу 2019. приређује интензиван курс креативног писања прозе. Курс води професор Зоран Живковић, један од најпревођенијих савремених домаћих писаца.

Месечни курс садржи укупно девет двочасова. Двочасови се одржавају уторком и петком, од 18,30 до 20,00 часова, у Коларчевој задужбини, у Сали „Милан Грол“, Студентски трг 5. Будући да је број полазника ограничен, препоручујемо да се што пре пријавите.

Пријављивање

Пријављивање на курс креативног писања прозе обавља се на имејл адресу predavanja@kolarac.rs. Потребно је да наведете:
– име и презиме
– број телефона

Месечни курс обухвата девет двочасова и стаје 10.000 динара. Овај износ треба платити администратору курса на првом часу.

Курс прозе

Зоран Живковић

Рођен је у Београду 1948. Дипломирао је 1973. на Одсеку за општу књижевност с теоријом књижевности Филолошког факултета Универзитета у Београду. Магистрирао је 1979, а докторирао 1982. такође на Филолошком факултету.

Теме на курсу прозе:

1. Зашто пишемо прозу?
2. Начела прозног казивања
3. Склоп прозног дела
4. Особености прозног језика
5. Прозне теме и мотиви
6. Грађење прозног лика
7. Мотивација и индивидуализација у  прози
8. Особености прозног времена