ПРОГРАМ АРТ БИОСКОПА КОЛАРАЦ

за 14. октобар

14.30 МОЈ ЖИВОТ КАО ТИКВИЦА, анимирани
16.30 ДЕМОКРАТИЈА, документарни
18.30 С ЉУБАВЉУ ВИНСЕНТ, анимирани
20.30 ФРАНЦ, играни
Цена улазница: 200 динара

 

14.30
МОЈ ЖИВОТ КАО ТИКВИЦА, 66 мин, 2016, Француска
анимирани, породични
Режисер: Клод Барас
Икар са девет година остаје без самохране мајке након чега сиротиште постаје његов нови дом. Као новајлија са необичним надимком Тиквица, Икар постаје лака мета дежурног дечака силеџије у дому.

16.30

ДЕМОКРАТИЈА, 100 мин, 2016, Немачка, Француска,
документарни
Режија: Давид Бернет

Филм Демократија открива мистични свет политичких закулисних радњи, лобирања и надметања око новог закона Европске Уније о прикупљању и чувању личних података. Млади немачки активста и члан у европском парламента, Јан Филип Албрехт, заједно са ЕУ комесарком Вивијен Рединг, покушаће немогуће – победу над сировим и нетранспарентним системом политичке мои. Након две и по године прљаве политицке игре и праћења сложеног законског процеса, документарни филм Демократија оживљава сложене структуре моћи и приказује само део последица на данашње стање европске и светске демократије и нашу дигиталну будуцност.

18.30
С ЉУБАВЉУ, ВИНСЕНТ, 94 мин, Пољска, 2017.
Режија: Дорота Кобиела
„С љубављу, Винсент: Мистерија Ван Гога“ о животу Винсента ван Гога (1853 – 1890) први је дугометражни анимирани филм за који су фрејмови ручно сликани уљаним бојама на платну, и то у техници поинтилизма коју је користио и сам Ван Гог. Филм се у визелном смислу базира искључиво на радовима овог уметника, а јунаци филма су ликови са Ван Гогових слика. Да би се портрети, пејзажи и други амбијенти Винсентових слика оживели, ангажовано је више од 125 врхунских сликара, међу којима и наши уметници Бисерка Петровић и Владимир Винкић. Радња прати догађаје о којима је Ван Гог писао у више од 800 писама, а ослања се и на једну од новијих хипотеза историчара уметности да славни уметник живот није окончао самоубиством како се до скора сматрало.

20.30
ФРАНЦ, 113, Француска, Немачка, 2017.
ПРОЈЕКЦИЈА ПОВОДОМ 100. ГОДИШЊИЦЕ ОД КРАЈА ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА

Режија: Франсоа Озон
По завршетку Првог светског рата млада Немица која жали за погинулим вереником у Француској, на гробљу среће тајанственог Француза који долази да положи цвеће на његов гроб. Историјски комад раскошне имагинације и супериорне израде.