Серијал предавања ШТА БИ КУСТОСИРАЊЕ ТРЕБАЛО / МОГЛО ДА БУДЕ (WCSCD) за 2022. годину 

 

Едукативни програм Шта би кустосирање требало / могло да буде, поносно, у партнерству с Коларцем, организује програм јавних предавања

у оквиру свог годишњег серијала предавања за 2022. годину

 

Известан број ментора који учествују у овогодишњем едукативном програм имаће и јавни наступ током свог боравка у Београду, како би поделили своја искуства.

Као и сваке године, то не би било могуће без љубазне подршке колега и установа у Србији и широм света, укључујући Фондацију Кадист,

Италијански институт за културу у Београду, Амбасаду Шпаније у Београду, Групе Архитеката који подржавају нашу визију педагогија.

Јавна предавања ће, као и обично, бити бесплатна и отворена за јавност.

 

Серија јавних предавања почеће у новембру, а ми представљамо овогодишње предаваче:

 

9. новембар 2022,18.00

Каталин Секељ (Székеly) мастерирала је историју уметности и немачку књижевност на Универзитету Етвеш Лоранд у Будимпешти. Била је кустоскиња Музеја савремене уметности Лудвиг, од 2008. до 2013. Похађа докторске студије филма, медија и савремене културе на Универзитету Етвеш Лоранд. Њено поље истраживања укључује нове медијске праксе у Mађарској, централноевропској и источноевропској неоавангарди и институционалну критику у региону централне и источне Европи од почетка 60-их година 20. века до данас. Од 2014. је члан кустоског тима Оф Бијенала Будимпешта, највеће независне грасрутс уметничке иницијативе у Мађарској. Од новембра 2015, радећи у оквиру Креативног програма Arhivâ отвореног друштва (OSA) Блинкен, кустосира и координира изложбе и друге јавне програме.

 

30. новембар 2022, 18.00
Аслихан Демирташ (Aslıhan Demirtaş) је активна архитекткиња, уметница, списатељица и едукаторка. Њена пракса се одвија на границама и око граница између дисциплина које се баве стварањем, често у форми грађевина, вртова и уметничких пројеката, док трага за ревидираним модусом постојања и праксе на нашој планети.

Живи у Истанбулу, где са Алијем Џиндоруком (Ali Cindoruk) води канцеларију KHORA, поднебље за дизајн, стварање и размишљање.

 

5. децембар 2022, 18.00
Масимилијано Молона (Massimiliano Mollona) предаје антропологију на Одељењу уметности Универзитета у Болоњи и на Колеџу Голдсмитс у Лондону.

Његова пракса се одвија у пресеку педагогије, уметности и активизма, које истражује путем пројеката које је коиницирао, као што су Институт за радикалну имагинацију и Лабораторија урбаног заједништва у Атини.

 

13. децембар 2022, 18.00
Амели Арангурен (Amelie Aranguren) руководи уметничким програмом Центра за приступ руралном (CAR) при уметничком колективу INLAND у Мадриду, чији је члан од 2010.

 

За више детаља о програму и серијалу јавних предавања посетитите сајт www.wcscd.com

 

Project contacts: what.could.curating.do@gmail.com
Follow us:
FB: @whatcscdo
Instagram: @whatcouldshouldcuratingdo