Мала сала, четвртак, 24. јун у 19.30

 

 

 

Учествују:

Гојко Божовић, Александар Прњат, Божидар Андрејић и ауторка

 

Јунакиња романа Власник свега нашег, који је објављен у издању Архипелага, неочекивано добија посао у тајанственом институту на ободу Београда. Она у том институту постаје библиотекарка на замени. Одлазећи на посао, јунакиња убрзо схвата да је реч о посве необичној библиотеци, да су људи који раде у том институту повезани тајанственим везама, а да права природа тог института њој остаје недокучива. На том месту започиње кошмар у коме јунакиња покушава да разлучи шта је сан а шта јава.
Власник свега нашег је изврсна и сугестивна прича о губитку аутентичности у свету у коме ништа није као што изгледа. Чак ни књиге, чак ни библиотеке. Улазак у систем, оличен у овом случају у институту, јесте метафора света у коме живимо и у коме покушавамо да разумемо околности властитог живота. Читалац романа Власник свега нашег суочава се с мајсторским приповедањем и са важним питањима које потресају саме основе његовог света. Ко је власник свега нашег? Шта ми све имамо? Чији је наш свет? Где смо ми у свом животу? То су само нека од питања с којима читамо роман Нине Савчић.
Рођена у Београду, Нина Савчић је књижевница, ликовна уметница, теоретичарка културе и медија, дизајнерка и колумнисткиња. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду на одсеку Српски језик и књижевност и на Факултету примењених уметности на одсеку Унутрашња архитектура. Магистрирала Теорију уметности и медија. Магистарски рад објављен је под називом Њујорк у филмовима Мартина Скорсезеа: анализа локалистичких ситуација. У току је рад на докторату о америчком ситкому. Објављивала приче, песме за децу, текстове из области филма, књижевности, језика. Излагала на самосталним и колективним изложбама колаже, асамблаже, аквареле, гваш. Ради графички дизајн и дизајн ентеријера. Од 2013. колумниста је дневног листа Данас и писац радио-драма за децу за Први програм Радио Београда. Живи у Београду, а Власник свега нашег је њен први роман.