Предавање РАЗВОДНА И ПОСТРАЗВОДНА ПРОБЛЕМАТИКА

Предавачи: спец. п. мр Наташа Ђорђевић, оснивач Агенције за саветодавно-едукативне услуге „LISAN Counseling“ и адвокат Марија Н. Јовановић

http://www.advocate.rs/

 

Марија Н. Јовановић
Адвокат

Рођена 1981. године у Београду. Основну школу и гимназију је завршила у Зајечару.

Дипломирала на Правном факултету Универзитета у Београду.

Завршила мастер студије – грађанскоправну научну област – модул “Права детета” и одбранила мастер рад “Право на усвојење”.

Положила је државни стручни испит у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Завршила основну обуку за медијаторе/посреднике.

Након 12 година рада у Градском центру за социјални рад у Београду и стеченог богатог практичног искуства у области породично-правне и социјалне заштите, са позиције шефа правне службе, одлучује да отвори адвокатску канцеларију која ће се бавити превасходно решавањем породично-правних питања.

Породичним правом се бави  практично и теоријски – писањем научних радова и чланака. Објавила је више научних радова у часопису “Правни живот” Копаоничке школе природног права као и неколико чланака о породично-правним питањима на сајту Stowe Family Law у Енглеској.

Члан је Адвокатске коморе Београда и Адвокатске коморе Србије, Међународног друштва за породично право (International society of family law) и Европског правног института у Бечу.

Један од оснивача је Београдског породичног центра у Београду и сарадник је Центра за достојанствен рад.

 

 

LISAN Counseling је иновативна агенција за саветодавно-едукативне услуге. Основана је 2021. године и исте године је проглашена за иновативну агенцију на Сајму женског иновационог предузетништва у Београду.

Агенција је основана са циљем пружања саветодавно-едукативних услуга у следећим областима:

– партнерски конфликти,

– предбрачно, брачно и постразводно саветовалиште,

– насиље у породици,

– проблеми менталног здравља у породици,

– болести зависности и породица,

– проблеми стрости и старења.

Оснивач  је Наташа Ђорђевић,  по занимању социјални радник, трансакциони аналитичар практичар и специјалиста за сузбијање тероризма, организованог криминала и корупције. Након деценијског радног искуства, стеченог у Градском центру за социјални рад у Београду, одлучила је да напусти посао. Наредне две године провела је у Психијатријској ординацији “Славија С – др Ђурђић” као стручни сарадник др сци. мед. Славољуба Саше Ђурђића, када је донела одлуку о оснивању сопствене агенције.

Циљ оснивања LISAN Counselinga је био да се омогући грађанима да се припреме и оснаже на адекватан начин за решавање породичних и социјалних проблема. Нажалост, због постојеће организације и начина рада у центрима за социјални рад, грађанима је често неприступачна помоћ из различитих разлога (оптерећеност послом стручних радника у центрима за социјални рад, недостатак довољног броја стручних радника,…). Често је проблем и неповерење грађана у институције система као што су центри за социјални рад. У оквиру Агенције LISAN Counseling грађани ће моћи да добију свеобухватне информације, психосоцијалну помоћ, подршку и адекватну припрему за доношење важних животних одлука које се односе на породицу.