Visualisation with David Russell!

Direct Before You Shoot 2018 / Режија пре снимања 2018.

Тродневни и сертификовани мастер-клас истакнутог визуелног уметника и мајстора сториборд уметности Дејвида Расела Direct Before You Shoot / Режија пре снимања биће одржан, по други пут, у Београду од 28. до 30. септембра 2018. у организацији Културног центра Калеидоскоп.

Мастер-клас обухвата едукацију у области сторибординга на пољу филма, телевизије, анимације, видео игара и израде реклама, али и практични део који ће учесницима омогућити директну комуникацију са уметником – јединствену прилику да сториборд уметност сагледају из више углова уз мајстора.

Мастер-клас нуди интензивно стручно образовање у области визуализације сценарија – први корак у процесу режије – кроз технику књиге снимања (storyboarding). Овај процес визуализације је подједнако неопходан за филм, телевизију, анимацију, видео игре и рекламе. Мастер-клас укључује практични део који ће учесницима омогућити директну комуникацију са уметником – јединствену прилику да сториборд уметност сагледају из више углова уз мајстора.

Осим техника и вештина израде сториборда, а кроз примере учесницима ће бити презентована практична примена сториборда и концепт илустрације, као и њихова сврсисходност приликом планирања пројекта, избора уметника и сарадника…

Мастер-клас ће се одржати у сали са већим екраном на којем ће бити пројектоване илустрације и кратки инсерти из познатих филмова што пружа могућност компарације илустрације и снимљеног кадра, а мастер-клас чини визуелно атрактивним, динамичним и узбудљивим.

Овогодишњи, други по реду мастер-клас “Visualisation with David Russell” већи акценат ставља на практични рад – свакога дана учесници ће добијати задатке који ће следећег дана бити анализирани од стране предавача.

Више информација о мастер-класу можете погледати овде.