У организацији Удружења Инклузивна мрежа и Удружења слепих и слабовидих Србије Бели штап

 

ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА „До-Ре МИ у култури“

Удружење за подршку инклузији мањинских група „Инклузивна мрежа“,
Факултет музичке уметности и
Удружење слепих и слабовидих Србије „Бели штап“ – Београд

Вас позивају да узмете учешће у ПАНЕЛ ДИСКУСИЈИ

„До-Ре МИ у култури“

која ће бити одржана 18. октобра 2017. године у 19,00 часова у Малој сали Коларчеве задужбине,

Студентски трг бр. 5

Панел дискусија је део пројекта „Концерт у мраку – У Светлости таме“ а подржало га је Министарство културе и информисања Републике Србије .

Након одржаних радионица „Како при сусрету са особама са инвалидитетом“ желимо да видимо колико је наше друштво заиста инклузивно у области културе и уметности, каква су Ваша искуства на том пољу, са каквом сте се подршком или препрекама сусретали, да чујемо позитивне али и негативне примере.
Питањем „Где смо МИ данас у култури и уметности?“ покушаћемо да дефинишемо ко смо то МИ и да ли у уметности постоје – МИ и ВИ; да ли ствараоци савремене уметности приликом креирања узимају у обзир ко су све конзументи њихових дела и да ли су она доступна за особе са инвалидитетом; у којој мери су особе са инвалидитетом конзументи а у којој креативни ствараоци у различитим уметничким областима.
Намера нам је да ова панел-дискусија буде основ за будућу дебату у коју би били укључени и представници институција система како бисмо допринели да инклузија буде што мање само реч на папиру а што више процес који се развија, мења и напредује и омогућава свим грађанима уживање у уметничким делима или, пак, стварању истих.

Концерт у мраку – У светлости таме Субота, 21. октобар у 20 сати, Велика дворана