КСЕНИЈА ЦЕЛНЕР, сопран и ФЕЛИКС ЏАСТИН, клавир

Сопран Ксенија Целнер започела је своје музичко образовање у музичкој школи Мокрањац на одсеку виолина. Ксенија је наставила школовање на одсеку за соло певање дипломирајући у муѕичкој школи Јован Бандур у класи проф. Маје Ђокић након чега уписује студије оперског певања на Конзерваториујуму у Утрехту. У класи ренономираног холандског сопрана гђе Шарлоте Мархјоно, Ксенија је 2015. године стекла Мастер диплому. Вокално се усавршавала похађајући мастер класе Даме Еме Киркби, Даме Ен Муреј, Дебре Јорк и Џенет Вилијамс.

Снажно сценско присуство и таленат за комедију, пружили су јој још током студија прилику да креира улоге из лирско-колоратурног жанра и орјентише се првенствено ка оперском репертоару. Од улога изведених издвајају се Армида у Риналду (Г.Ф. Хендл), Прва дама у Чаробној фрули (В.А. Моцарт), Серпина у Служавки господарици (Ђ.Б. Перголези), Контеса ди Фолевиле у Путу за Ремс (Ђ. Росини), Циганка Пепа у Освети Циганке (А.Л. Мореира) и Дафне у Аполону и Дафне (Г.Ф. Хендл).

Године 2016. оснива Градску оперу Утрехта где се као главни и одговорни продуцент фокусира на продукцији кратких оперских форми које кроз иновативна сценска решења комуницира на непосредан начин са модерном публиком.

Као страни дописник, Ксенија од 2014. објављује у магазину Музика класика где се фокусира на извештаје са светских фестивала и ексклузивне интервјуе са ренономираним извођачима са светске музичке сецне.

Од 2016. године Ксенија је члан оперског хора Опере зауд у Холандији.

Пијаниста Феликс Џастин пореклом из Сурабаје у Индонезији, почео је да узима часове клавира од 4. године живота. Његов таленат је убрзо препознат, те тако наставља са студијама клавира и електричних оргуља у Јамаха школи за таленте. Након освојених неколико награда на међународним Јамаха такмичењима у категорији клавира, Феликс наставља са школовањем на Музичком конзерваториујуму у Утрехту у класи проф. Хенри Келдера. Током студија добио је прилику да борави и усавршава се на Краљевском музичком колеџу у Лондону у класи проф. Едне Стерн, као и на Универзитету за музику и сценску уметност у Бечу у класи проф. Карл Барта. Његовом уметничком развоју допринело је и учешће у значајним мастер класама реномираних светских пијаниста попут Елизабете Леонскаје, Данијела Вејенберга, Игора Роме и Барбаре Грајевске. Феликс је добитник многобројних награда од којих се последњих година издвајају посебна награда Емира Стејенберга, награда Прјатеља уметности коју додељује Културни центару Тилбургу и награду Универзитета уметности у Утрехту која му је у 2015. омогућила боравак и усавршавање у Јапану. Феликс је имао част да наступи на званичном дану посете Утрехту њихових височанстава холандске краљице Максиме и белгијске краљице Матилде у 2016. Почев од 2012. Феликс активно наступа у као члан дуа са шпанским саксофонистом Бернардом Париљом.
Као концертни пијаниста, Феликс је развио посебно интересовање за сарадњу са певачима у оквиру домена камерне музике. Свој концертни програм непрекидно усавршава узимајући учешћа у мастер класама реномираних извођача попут Рудолф Јансена, Ханс Ајсакерса и Јан Пол Грајпника. Као дуо са холандским Шарлотом Хауберг наступао је у оквиру Мастер Класе Шубертовог удружења 2015. након чега је уследила турнеја по значајним концертним дворанама широм краљевине Холандије попут Концертгебау у Амстердаму и Де дулена у Ротердаму. Као члан дуа Самскита са тенором Сатријом Кришном, Феликс је пролетос освојио 3. награду, као и награде омладинског жирија и публике на реномираном међународном такмичењу Лиед Дуо у Гронингену.

Програм:

Ф. Менделсон (1809-1847) – Rondo Capriccioso op.14

С. Рахмањинов (1873-1943) – Prelude op. 23 no. 4, De-дур

Р. Шуман (1810-1856) – Widmung arr. F. Liszt

Ф. Шопен (1810-1849) – Scherzo op. 39 no.3

Г. Гершвин (1898-1937) – Embraceable You arr. E.Wild

 

• Endless Pleasure, Endless Love
Арија Семеле из 1. чина ораториујма Семела – Г.Ф. Хендел

• Che sento? oh Dio!… Se pietà di me non senti
Арија Клеопатре из 2. чина опере Јулије Цезар – Г.Ф. Хендел

• Da tempeste
Арија Клеопатре из 3. чина опере Јулије Цезар – Г.Ф. Хендел

Улаз слободан

Организатор Центар за музику