Бојана и Никола Пековић, победници глобалног ТВ шоу програма „Ја имам таленат“ (2012), одржаће 10. маја 2018. године са својом групом „Уметничка породица“ концерт у великој дворани Коларчеве задужбине у Београду, са почетком у 21 сат.

Концерт се реализује са циљем да стимулише и чува оригинално музичко стваралаштво кроз спој традиционалне и класичне музике (гусле и хармоника), коју Бојана и Никола креирају  уз подршку њиховог музичког састава „Уметничка породица“. На концерту ће премијерно бити изведене композиције које ће се наћи на њиховом новом албуму, као и композиције са албума „Небеско је увек и довека“ у потпуно новим аранжманима, а  у издању ПГП/РТС-а.

Музичку групу „Уметничка породица“ чине: Александар Јаковљевић (виолончело), Андрија Минчић (кларинет), Никола Цветковић (клавир), Давид Сарамандић (виолина), Ђорђе Хартл (перкусије и бубњеви), Александар Бељаковић (бас гитара),  Хилда Хрекес и Тијана Башић (пратећи вокали).

Гости на концерту су: академик Матија Бећковић; солисти на хармоници: Александар Софронијевић, Влада Пановић, Миша Мијатовић и Новица Неговановић; Неда Николић (фрула) и Реља Јаковљевић (гитара).

Бојана и Никола су наступали у преко двадесет земаља широм света, међу којима су: Русија, Кина, Катар, Канада, Италија, Немачка, Француска, Португал, Шпанија, Белгија… Никола је најмлађи доцент у Републици Србији. Предаје главни предмет „Хармоника“ на Факултету уметности у Нишу. Недавно је завршио специјализацију у Шпанији и тренутно је на другој години докторских студија у Португалу. Бојана је студент Факултета музичке уметности у Београду, етномузиколошки одсек. Прва је у историји променила могућност коришћења гусала употребом више од пет основних тонова, који су примењивани вековима. Њена музичка и уметничка каријера почиње од пете годинe и од тада је учествовала на скоро 700 различитих културних, духовних, образовних, хуманитарних и других значајних манифестација.

 

Цена карата: 800, 1.200 и 1.500 дин.