Новогодишњи концерт лауреатa награде – АртЛинк најперспективнији млади музички уметник у 2020. години

Дуња Каламир, виолина
Уки Оваскаинен, клавирска пратња

Програм: Паганини, Брамс, Чајковски, Сарасате

АртЛинк и Коларчева задужбина традиционално почињу календарску годину Новогодишњим концертом младог уметника, добитника годишње награде коју АртЛинк додељује од 2005. године. Традиционални Новогодишњи концерт добитника АртЛинк награде Најперспективнији млади музички уметник у 2020. години биће одржан 3. јануара 2021. године у 12 часова.

Млада виолинисткиња Дуња Каламир је положивши аудицију 2013. године са својих осам година постала један од најмлађих младих уметника које је АртЛинк укључио у свој програм за младе таленте.

Дуња Каламир је од 2013. године, као ученица МШ Вучковић у класи професорке Биљане Стевановић, а данас као студент Универзитета уметности у Грацу у класи наше чувене виолинисткиње Весне Станковић, учествовала у многим програмима АртЛинка укључујући циклусе концерата камерне музике у Београду, Новом Саду, Суботици, Нишу, соло наступе са камерним оркестром АртЛинк млади виртуози и Камерата Балканика са уметницима као што су Стефан Миленковић, Ана Тифу, Павел Долежал, Иштван Вардај, Константин Адриан Григоре, Бенжамин Хамхоутс и многи други.

Упркос пандемији, Дуња Каламир је у току протекле сезоне наступала као солиста у Сарајеву са Камератом Каначек у оквиру пројекта за младе таленте АртЛинка – Балкан – Вишеград, на АртЛинк фестивалу на два концерта на Београдској тврђави и у Тирани у Амфитеатру као солиста са Камератом Балкаником и белгијским дириигентом Хамхоутсом и са пољским виолинистом Филипoм Чвижевичем у Конаку кнегиње Љубице на завршном концерту пројекта за младе таленте подржаним од Међународног Вишеградског фонда.

АртЛинк награда додељује се ове године у сарадњи са Камерним оркестром Белгије, који додељује два соло наступа Дуњи Каламир у Белгији у сезони 2021.

 

Организатор: Центар за музику
Цена улазница: 300 дин.