Изложба је отворена од 28. априла до 13. маја.

Лукаш Бутовски

 

Рођен у Гдањску 1981.

Дипломирао на Академији лепих уметности и дизајна у Гдањску, где од 2007. ради као асистент предавач у Литографском студију. Почев од академске 2016/17, ради као продекан на Катедри за графичку уметност Академије у Гдањску.

Аутор 10 самосталних изложби и учесник неколико десетина групних изложби у Пољској и иностранству.

Гдањск – литографија

Витолд Винек

Рођен у Кракову 1988.

Одбранио мастер рад из дрвореза код проф. Богдана Мигаса на Академији лепих уметности у Кракову 2013. године. Тренутно је на докторским студијама на Катедри за уметност Педагошког факултета у Кракову.

Аутор две самосталне изложбе и учесник неколико десетина групних изложби у Пољској и иностранству.

Краков – дрворез, сопствена техника, висока штампа

 

Марта Погожелец

Рођена 1981. у Гливицама, Пољска.

Била 2007/2008. студент асистент у Студију за ситоштампу, који води проф. Валдемар Венгжин на Академији лепих уметности у Катовицама. Одбранила мастер рад 2008. у Студију дигиталне технике проф. Адама Ромањука на Академији лепих уметности у Катовицама. Од 2010. асистент у Студију дигиталне технике.

Имала самосталне изложбе и учествовала на групним изложбама у земљи и иностранству.

Катовице – дигитална графика, рељеф

Ана Јушчак

Рођена 1988. у Кракову.

Дипломирала на Академији лепих уметности у Кракову. Дипломски рад урађен у Студију за бакрорез код проф. Станислава Вејмана. Добила стипендију Фондације Тадеуш Кулисјевич и награду Удружења лепих уметности за најбоље дипломце Јан Матејко Академије лепих уметности у Кракову. Представљала Катедру за графику Академије лепих уметности на изложби најбољих дипломаца из графичке уметности, коју је организовало Тријенале међународне графике. Такође је учествовала на изложбама најбољих дипломаца у Палати уметности и на Економском факултету у Кракову. Уписала 2012. докторске студије на Факултету графичке уметности. Специјализира графику, сликарство и цртање. Тренутно ради на Педагошком факултету у Кракову, у Студију за цртеж, гравиру и интермедије.

Имала самосталне изложбе и учествовала на групним изложбама у земљи и иностранству.

Краков – дубока штампа

Бартломјеј Чвилчински

Рођен 1987. у Кракову.

Завршава студије на Катедри за графику Академије лепих уметности у Кракову. Добитник  Гран прија за графику за 2011. годину. Најбољи дипломац 2012. године. Исте године  уписује докторске студије на Академији лепих уметности у Кракову. Године 2014. добија стипендију града Кракова. Од 2014. ради као асистент у Студију литографије на Факултету лепих уметности у Кракову.

Његов домен креативних активност јесу графичка уметност, дизајн, сликарство и цртање.

Краков – литографија