Наслов изложбе „Матине програм” инспирисан је дневним термином у биоскопу када за јефтиније улазнице можете гледати филмове. Он исказује идеју о доколици измештеној од утилитарних активности и градске вреве.

„Матине програм”, термин од 9 до 19 часова, место збивања – биоскоп… или галерија. На програму су колажи и цртежи. Прекида се са традиционалним временом и, кроз мрежу односа ликова и предмета, субвертирају уписана и конструисана значења, родне интерпретације и искуство реалног. Ствара се простор привида који разобличава илузорност стварног света.

Добро дошли на „Матине програм”.

 

Шејма Фере се бави феноменима конзумерског друштва и глобализације. Користи различите комбинације наратива, фикција и бројних референци да примети и забележи односе стварног и измишљеног у савременом свету. Њени радови су грађени естетиком слободних асоцијација и метафоре. То су интимне и компактне слике богате детаљима, са одређеном врстом филмичне неизвесности.

Дипломирала је сликарство и графику на Факултету ликовних уметности у Београду. Излагала је на 30 самосталих и више од 150 групних изложби широм света. Добитница је посебног признања за сликарство Фондације Оназис, а радови јој се налазе у јавним колекцијама широм света. Живи и ради у Београду.

 

Изложба је отворена до 13. октобра сваког дана од 10 до 20 сати, осим недеље.