Изложба Луталаштво јесте једна из серије радова посвећених путовању, која га преиспитује у кључу превозних средстава (брод, воз, аутомобил, аутобус, авион), историје путовања, психолошког значења путовања, као и личног доживљаја процеса путовања.
Изложба представља амбијенталну поставку која обухвата ауторске фотографије и звукове бележене на путовањима, као и текстове настале током 2020. године који садрже субјективни наратив догађаја или чешће анти-догађаја са путовања.
Транспорт је механизам који је омогућио готово све што данас чини савремену цивилизацију: од тешке индустрије до туризма, преко миграција, трговине и култивисања. Међутим, он омогућује и процес физичког измештања и удаљавања од познатог, односно улажења у непознато, као духовног изазова за пропитивање сопства. Управо ту страну путовања уметница истражује у раду Луталаштво, бавећи се субјективношћу доживљаја путовања.
Уметнички рад посвећен странствовању није случајан у времену тешке пандемије – не као ексапизам од озбиљности ситуације, већ као убежиште за потенцијал људскости који у себи носимо.

Биографију уметнице можете прочитати овде.

 

Изложба ће бити отворена до 30. јануара 2021. радним данима од 10 до 20 сати, суботом од 10 до 16 часова.