Mастер-клас оперског корепетитора Ђорђа Нешића биће одржан од 8. до 13. јануара 2019. године. Завршни концерт ће бити одржан у недељу, 13. 1. 2019. у 11 сати у Великој дворани  Коларчеве задужбине.

Котизација за полазнике износи 20 евра (у динарској противредности) за активне, и 10 евра за пасивне учеснике. Котизацију и пријаве ће примати Центар за музику Коларца. Пријаве се примају до 21.12.2018.  на адресу  czm@kolarac.rs.

Учесници су самостално одговорни за све трошкове путовања, смештаја и исхране за време курса.

На мастер-класу ће се радити на оперском репертоару свих временских периода. Додатни материјал у виду оперских ансамбала за могућу изведбу на завршном концерту ће бити задат после бирања учесника. Младе пијанисте, заинтересоване за корепетицију певача, такође охрабрујемо да се пријаве.

За пријаву, певачи и пијанисти се моле да пошаљу кратку биографију и два снимка оперских арија или соло песама, (пијанисти могу послати и снимке соло комада, а за све су посебно пожељни линкови са YouTube) на адресу czm@kolarac.rs  са назнаком За курс Ђ. Нешића. Преко примљених пријава и приложених снимака биће изабрани учесници до краја децембра 2018. Рок за пријаве је 21.12.2018. Узраст учесника мастер-класа се обично креће од напредних средњошколаца до недавно дипломираних младих професионалаца. Изабрани учесници мастер-класа ће бити замољени да што пре уплате котизацију за мастер-клас на рачун Коларца, а најкасније до 7. 1. 2019.

Биографија

Уметност пијанисте Ђорђа Нешића је од стране критичара описана као „смела“, „осећајна“ и „суптилно виртуозна“. Његова каријера укључује реситале, концерте и камерно музицирање. Недавно је наступио на концерту „Путовање кроз музику Србије“ у Вајл сали Карнеги хола у Њујорку, и у Београду у галеријама Артгет и САНУ. Члан је ансамбла Опера Саратога, са којом је издао први комплетан снимак опере „Колевка ће се љуљати“ Марка Блицстајна. Непосредно пре тога је у Бразилу одржао концерт поводом прославе 80. година успостављања дипломатских односа Србије и Бразила. Корепетирао је мајсторски курс у Карнеги холу са мецо-сопраном Џојс Ди Донато. Скори наступи су забележени на годишњој конференцији Опера Америка у Сан Франциску, мајсторски курс и концерти на Коларцу, јавно извођење за Амерички национални радио, у Кенеди центру у Вашингтону и Асоло театру у Сарасоти. Ђорђе је снимио колекцију соло песама за организацију Опера Америка, представљен је на серијалу „Звезде будућности“ фестивала Равинија у Чикагу, и снимио је за телевизију и ДВД емисију „This Little Light of Mine“ са сопраном Адриен Данрич, која је добитник локалне Еми награде. Такође је свирао у Линколн центру, Уједињеним нацијама, Ман уметничком центру у Филаделфији, Фуџи тв Јапан, снимио многобројне емисије за Амерички национални радио. Учествовао је на фестивалима Танглевуд, Аспен, Саратога Опера, Глимерглас опера, Хјустон опера, Гринич фестивал.

Ђорђе Нешић је професор на универзитету Карнеги Мелон у Питсбургу, члан је Уметничке глобалне фондације базиране у Женеви.  Живи у Њујорку. За више података, посетите: djordjenesic.com.