ЗДРАВЉЕ И БОЛЕСТ УПИСАНИ НА ВАШЕМ ЛИЦУ

– МЕДИЦИНСКА ДИЈАГНОСТИКА ЛИЦА;

ПРИМЕНА ХУМОРА И ЕМПАТИЈЕ У МЕДИЦИНИ  

Предавач
Проф. др Томас Печнер (
Thomas Petschner), Нови Зеланд 

Мала сала Коларчеве задужбине
Субота, 1. 12. 2018. у 16 сати

 

Улазнице за предавање могу се купити
на Благајни Коларчеве задужбине по цени од 1850 дин.

Предавање ће бити одржано на српском језику.

 

Професор Печнер, здравствени научник и истраживач светског формата, долази у Србију да нам пренесе драгоцено знање о томе како су наше здравље али и симптоми болести видљиви на сваком лицу и телу, како се та дијагностика у свакодневном животу врши, као и о значају емоција за оздрављење. Посвећени истраживач старих култура и њихових техника дијагностике и исцељења, професор Печнер ће такође причати о скривеним путевима људске душе и њеним везама са људским понашањем.

Најумнији људи су још на дворовима средњевековне Европе користили разиграну фасаду „дворске луде“ да с лакоћом саопште велике истине и дубоке филозофске увиде. Доктори-кловнови су настављачи те лепе и веселе традиције са додатним циљем да убрзају процес оздављења болесних и побољшају животни квалитет умирућих. Професор Печнер је већ од почетка 90-их година активно укључен у ту врсту хуманитарног рада и потврђује колегама да уношење хумора у медицину ниједном добром доктору не може окрњити углед ‘озбиљног’ лекара – баш насупрот.

Велики људи који сажму више комплексних професионалних категорија уз богато животно искуство, те оставе племенитог трага у животима других су често крајње скромни и једноставни – као што је професор Печнер. Зато смо сигурни да ће публика уживати у његовом излагању, а уз то добити конкретне одговоре и препоруке везане за трајно одржавање стања здравља.

Ово предавање је вишеструко корисно за практичаре целовитог приступа медицини : лекаре, психологе, медицинско особље, итд. Уз то се препорчује и глумцима, моделима и јавнима личностима којима је изглед лица не само важан, већ представља и пословни капитал. Захваљујући способности професора Печнера да компликоване теме једноставно објасни, на његово предавање се у исто време срдачно позивају сви људи који нису из струке, али су заинтересовани за сопствено здравље, добробит, дуговечност и животну срећу.

О ПРЕДАВАЧУ

Професор Томас Печнер (Thomas Petschner) је светски познат истраживач из области увођења квантне физике у медицину са фокусом на дијагностику лица и њену корелацију са метаболичким балансом и генетским факторима. Професор је директор Института за интегралну дијагностику на Новом Зеланду, који је део чувеног немачког Steinbeis универзитета из Берлина. Уз то је и оснивач јединог светски признатог специјализованог академског образовања за медицинске кловнове за рад у болницама, кризним ситуацијама и подручјима. Професор Печнер је носилац неколико значајних интернационалних признања и награда, али, лично и емотивно, највише је поносан на титулу доктора-кловна.

 

Додатне информација можете наћи овде.