Наша Путовања у свет науке се настављају. Чекамо вас у Задужбини Илије М. Коларца 17. и 24. 11. 2018. године.

Путовање у свет науке је мултидисциплинарни и интердисциплинарни програм намењен деци од 4 до 15 година. Ове школске године биће формирана група ученика 7. и 8. разреда која ће се кроз експерименте упознати са градивом из хемије. Групе су састављене од максимално 12 полазника, а деца ће се кроз истраживачки рад учити индивидуалном и тимском раду. Постоји четири групе полазника:

  1. Деца вртићког узраста од 4 до 7 година
  2. Ученици од 1. до 4. разреда (деца од 7 до 11 година)
  3. Ученици 5. и 6. разреда (деца 11 до 13 година)
  4. Ученици 7. и 8. разреда (деца од 13 до 15 година)

 

Прва група полазника упознаје се са истраживањима и експериментима кроз игру и занимљива предавања. Заједно са модераторима радионица откривају различите узроке и последице појава у свету који нас окружује и доносе закључке.

Друга група полазника истраживачки рад повезује са градивом из школских предмета Света око нас, Природе и друштва, Чувара природе….Своја запажања водиће кроз Лабораторијски дневник и своје резултате истраживања ће кроз одабир најбољег експеримента у тој школској години представити на Научијади ( манифестација која представља завршницу школске године).

Трећа  и четврта група полазника прилази озбиљније истраживачком задатку. Осим индивидуалног рада у лабораторији они раде на конкретним истраживачким темама. О њиховим истраживањима такође је могуће чути на Научијади.

Током прошле школаске године имали смо организоване посете ученика. У овој школској години организоване посете биће могуће са ранијом најавом (минимум 15 дана).

Број места у групама је ограничен. Радионице трају сат времена и сав прибор и материјал је обезбеђен за индивидуални рад полазника. Више информација на www.naucnoobrazovnicentar.com Пријављивање искључиво путем мејла: naucnoobrazovnicentar@gmail.com.

Правила за путовање у свет науке су веома једноставна и сваког полазника сачекају већ на првом термину.

Чекамо вас да се дружимо, играмо и учимо заједно!