ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ НА КОЛАРЦУ НА ПРОСЛАВИ ДАНА ДУНАВА И ОБЕЛЕЖАВАЊУ 10 ГОДИНА ДУНАВСКОГ ЦЕНТРА ЗА КОМПЕТЕНЦИЈУ
23-29. јун 2020.
Ликовна галерија Задужбине Илије М. Коларца

Међународни дан Дунава се у Србији се прославља сваке године 29. јуна. Ове године, у сусрет прослави Дана Дунава у Србији, Дунавски центар за компетенцију у сарадњи са студентима архитектуре под менторством академика Бранислава Митровића и Туристичком организацијом Србије, а уз подршку Министарства за трговину, туризам и телекомуникације, организује изложбу под називом „Музеј Дунава“ у Ликовној галерији Коларчеве задужбине.

Изложба „Музеј Дунава“ представља пројекте седамнаест студената друге године мастер студија на Архитектонском факултету Универзитета у Београду. Основни циљ ове тематске изложбе је истраживање културолошког и излагачког потенцијала реке Дунав у савременом тренутку, као и испитивање мере архитектонског деловања у осетљивој природној средини реке, те односа будућег музеја према екосистему, микроклими, динамици реке и јачини њеног тока. Сваки студентски пројект обухваћен овом изложбом је по себи индивидуалног карактера и специфичан по избору теме, локације и просторне интервенције.

ТИМ

Наставници:

арх. Бранислав Митровић, професор емеритус – ментор
арх. Анђела Карабашевић, истраживач

Критичари:

арх. Павле Стаменовић, доцент
арх. Марија Милинковић, доцент

Студенти:

Алекса Бекић
Александра Живковић
Ана Шабановић
Андреа Алексић
Анђела Ђурђевић
Андријана Кузмановић
Душан Грујовић
Душан Међедовић
Исидора Екмешчић
Јована Јанковић
Маријана Марковић
Михаило Коцић
Сара Мучибабић
Симона Штуловић
Тамара Чворовић
Урош Мајсторовић
Жељана Давидовић
Лазар Обућина

Изложба „Музеј Дунава“ ће бити отворена у уторак, 23. јуна, у Ликовној галерији Задужбине Илије М. Коларца, Студентски трг 5, са почетком у 19 часова. Приликом отварања, присутнима ће се обратити представници организатора, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Туристичке организације Србије, као и ментор изложбе и студенти – аутори.

Позивамо вас да нам се придружите на отварању изложбе и пратећем коктелу. На тај начин заједно ћемо обележити овај значајан датум и пружити подршку младим људима на почетку њихових каријера.
За све ближе информације молимо вас да се обратите на емаил адресу office@danubecc.org или на телефон 0116557116.