Mастер-клас оперског корепетитора Ђорђа Нешића биће одржан од 12. до 18. октобра 2020. године.

Котизација за полазнике износи 20 евра за активне и 10 евра за пасивне учеснике. Котизацију и пријаве ће примати Центар за музику Коларца.

Пријаве слати на адресу czm@kolarac.rs.  

Учесници су самостално одговорни за све трошкове путовања, смештаја и исхране за време курса.

На мастер-класу ће се радити на оперском репертоару свих временских периода. Додатни материјал у виду оперских ансамбала за могућу изведбу ће бити задат после бирања учесника. Младе пијанисте, заинтересоване за корепетицију певача такође охрабрујемо да се пријаве.

За пријаву, певачи и пијанисти треба да пошаљу кратку биографију и два снимка оперских арија или соло песама (пијанисти могу послати и снимке соло комада, искључиво линкове са Youtube или неке друге платформе) на адресу czm@kolarac.rs.

Узраст учесника мастер-класа се обично креће између напредних средњошколаца до недавно дипломираних младих професионалаца. Изабрани учесници морају да уплате котизацију пре почетка мастер-класа.

Биографија

Уметност пијанисте Ђорђа Нешића је од стране критичара описана као „смела“, „осећајна“, и „суптилно виртуозна“. Његова каријера укључује рецитале, концерте и камерно музицирање. Има велико интересовање за рад на музици која се бави савременим проблемима друштва. Недавно је наступио на концертима у Центру Културе Србије у Паризу, Вајл сали Карнеги Хола у Њујорку, КоторАрт фестивалу, и у Београду у галеријама Артгет и САНУ. Члан је ансамбла Опера Саратога, са којом је издао први комплетан снимак опере “Колевка ће се љуљати” Марка Блицстајна. Непосредно пре тога је у Бразилу одржао концерт поводом прославе 80. година успостављања дипломатских односа Србије и Бразила. Корепетирао је мајсторски курс у Карнеги Холу са мецо-сопраном Џојс ДиДонато. Скори наступи су забележени на годишњој конференцији Опера Америка у Сан Франциску, мајсторски курс и концерти на Коларцу, јавно извођење за Амерички Национални Радио, у Кенеди Центру у Вашингтону и Асоло театру у
Сарасоти. Ђорђе је снимио колекцију соло песама за организацију Опера Америка, представљен је на серијалу „Звезде будућности“ фестивала Равинија у Чикагу, и снимио је за телевизију и ДВД емисију „This Little Light of Mine“ са сопраном Адриен Данрич, која је добитник локалне Еми награде. Такође је свирао у Линколн Центру, Уједињеним Нацијама, Ман уметничком центру у Филаделфији, Фуџи тв Јапан, снимио многобројне емисије за Амерички Национални Радио. Учествовао је на фестивалима Танглевуд, Аспен, Саратога Опера, Глимерглас Опера, Хјустон Опера, Гринич Фестивал.

Ђорђе Нешић је професор на Purchase Conservatory of Music у Њујорку, члан је Уметничке Глобалне Фондације базиране у Женеви.  Живи у Њујорку. За више података, посетите: djordjenesic.com.