ЦЕНТАР ЗА НАСТАВУ СТРАНИХ ЈЕЗИКА КОЛАРЧЕВЕ ЗАДУЖБИНЕ

УПИС ТРАЈЕ ДО 17. МАРТА 

Центар за наставу страних језика је и у овој години припремио посебне попусте за средњошколце, незапослене и пензионере од 50 одсто на пуну цену курса, поред постојећих повластица за студенте, досадашње ученике и чланове исте породице.

Новина су Курсеви граматике енглеског језика за основце и средњошколце како би што боље савладали градиво, као и Кембриџ енглески за децу, узраста од седам до 14 година.

Илија Милосављевић Коларац (1800-1878), српски трговац, изузетно је добро разумео значај образовања и зато је тестаментом оставио сву своју имовину просвети и култури свог народа. Утицај на човеково образовање свакако има и познавање страних језика, јер оно доприноси додатном усавршавању, бољој комуникацији са пословним партнерима и пријатељима, разумевању других култура и навика – прилагођавању животу у иностранству и пуно тога још.

Занимљив је податак да се у Београду енглески језик учио на Коларцу пре него што је основана Катедра за енглески језик и књижевност при Београдском универзитету. Један од оснивача Катедре за енглески језик и књижевност била је госпођа Мери Стенсфилд Поповић која је прво предавала на Коларцу и водила течајеве почетног, средњег и вишег нивоа. Госпођа Мери Стенсфилд Поповић је и аутор првог уџбеника енглеског језика са фонетском транскрипцијом у нас, који је објављен у издању Коларчеве задужбине између два рата. Настава у Центру за стране језике на Коларцу одвија се и до данас, уз стално праћење трендова у учењу страних језика и уз примену актуелних наставних средстава који омогућавају брзо учење и примену стеченог знања, као и основу за полагање међународно признатих испита.

У Центру се данас изучавају бројни светски језици, а сви курсеви су припрема за полагање међународно признатих испита.

Контакти за информације и успостављање сарадње – skola@kolarac.rs, телефони: 011 2630 480 i 011 2636 991 од 9 до 19 часова или лично Студентски трг бр. 5 www.kolarac.rs