КОЛАРАЦ ТВОЈ СВЕТ МУЗИКЕ!

Коларчева задужбина организује пету сезону циклуса концерата у сарадњи са МТС-ом.

1. октобар 2019.

ГУДАЧКИ КВАРТЕТ ЕМЕРСОН (САД)

За готово четири деценије трајања, гудачки квартет Емерсон је изградио огромно поштовање љубитеља врхунског камерног музицирања. Вуртуозна лакоћа, ритмичка снага и високо исполиран тон њиховог заједничког музицирања одлике су ауторитативног наступа овог квартета. Они себи постављају високе репертоарске циљеве као да иду у загрљај са новим и необичним, али не заборављајући при томe на класичне стандарде интерпретација.

Програм:

Моцарт, Гудачки квартет К 575, Де дур

Дворжак, Гудачки квартет бр. 10, оп. 51

Шостакович, Гудачки квартет бр. 5

http://www.emersonquartet.com/

 

11. новембар 2019.

ЈЕВГЕНИЈ КИСИН, клавир

Програм – Бетовен

Музикалност, дубина и поетски квалитет интерпретација Јевгенија Кисина, поред његове изузетне вирутозности, донели су му признање публике, критике и колега музичара који га убрајају међу најбоље пијанисте у протекле три деценије. Кисин је од најранијих дана наступао са водећим светским диригентима и оркестримa. За протекла три наступа постао је прави љубимац београдске публике, а Велика дворана Коларчеве задужбине једно од његових омиљених места на којима наступа.

У сусрет години у којој се обележава 250 година од рођења Лудвига ван Бетовена, Кисин ће београдској публици представити одабрана дела овог композитора Сонате бр. 8, 17 и 21, као и Варијације и фугу у Ес дуру.

www.kissin.dk

 

4. фебруар 2020.

Трио БАРОЛО (Француска)

Овај специфичан трио који чине хармоника, контрабас и тромбон, јединственим звуком који комбинује џез, оперу и world music, публику воде на јединствено музичко путовање по Медитерану. Музичари увек спремни за нове сусрете и нове сарадње прихватили су позив Коларчеве задужбине да се премијерно представе београдској публици на Дан Велике дворане који се обележава традиционално 4. фебруара.

http://www.triobarolo.com/

 

16. март 2020.

Немања Радуловић, виолина

Лор Фавр Кан, клавир

Програм накнадно

После седам година од последњег солистичког концерта у нашој дворани, Немања представља  актуелни солистички програм.

https://www.nemanjaviolin.com/

 

29. април 2020.

Јол Еум Сон, (Кореја) клавир

Интерпретације славне корејске пијанисткиње Јол Еум Сон описане су као  грациозне и готово безвременске. Кристални додир и разноврсни, узбудљив програм којим се представља, привлачи пажњу публике широм света. Хваљена  због свог широко еклектичног концертног репертоара, од Баха и Моцарта до Шчедрина и Гершвина, у своје најновије концертне изазове укључиће и наступе са оркестрима из Келна, Берлина и Бергенца, деби у Паризу са Оркестром Француског радија, као и са оркестром Маринског театра са Валеријем Гергијевим.

Програм:

Хајдн, Анданте и варијације

Чајковски, Тема и варијације оп.19, бр. 6

Перт, Варијације на тему Исцељење Аринушке

Бузони, 9 варијација на прелиде Ф. Шопена

Франк, Прелудијум, фуга и варијације оп.18

Рахмањинов, Варијације на тему Корелија оп. 42

Капустин, Варијације оп.41

http://www.yeoleumson.com/