Фестивал Keyboard Days Belgrade основали су пијанисти Соња Лончар и Андрија Павловић (LP Duo) 2014. године. Фестивал је настао као потреба да се широј публици представе значајни интернационални извођачи на пољу клавијатурне и нове музике.

Четврто издање фестивала протиче у знаку сарадње са Tokio International Piano Festival уз наступ специјалне гошће, јапанске пијанисткиње Аисе Ијири (Steinway Artist) а фестивал прати и низ радионица за младе ,,Нови Звуци – Србија и иновације“. Фестивал организује Центар за нову уметност (ЦЕНУ) уз сарадњу и подршку, Музиколошког институте САНУ, Коларца, Министарства културе и информисања Србије и Ерсте банке.

Четвртак, 16. новембар, Коларац

Сала Грол, 12 часова

Радионица за младе – Нови звуци – Србија и иновације

представљање хибридног клавира и пројекта ,,Квантна музика“

Учествују: Проф. Драган Новковић, LP Duo, др Ивана Медић

Дигитална галерија, 15 часова

,,Београдска лабораторија звука – како се компонује и продуцира музика“

Учествују: инжењери звука – Марко Пељевић, Срђан Паковић

музичари: Соња Лончар и Андрија Павловић

Дигитална галерија, 18 часова

Предавање: ,,Наука, уметност и филозофија: једно и све“

Проф. Драган Новковић

Путеви науке, филозофије и уметности, често тумачени као посебни и независни, у ствари су испреплетани и укорењени у истим полазним питањима. У каквом односу су ове дисциплине функционисале кроз историју, и на који начин у данашњем времену убрзано конвергирају једна ка другој, као и која је позиција науке о звуку и музике у свему томе – основне су теме овог предавања.