Понедељак 11.2.

Мала сала у 19.30

Учествују: Латинка Перовић, Ирина Суботић, Радоман Кањевац, Зоран Хамовић и аутор

У сарадњи са Издавачком кућом CLIO

 

У овој књизи налази се избор из заоставштине вишедеценијског серијала радиофонске емисије ,,Говори да бих те видео“.
Аутор је сачувао историјске снимке, као што су били снимци за време бомбардовања, који, сада у књизи, постају доживљаји који покривају не само цео XX век већ и широке просторе Балкана, па и Европе. Испричане живим језиком, ове исповести нас позивају да им се враћамо и да паралелно пратимо различите животне путеве и необичне судбине којима је проткана наша историја.

Књига Драгослава Симића избор је из богате заоставштине вишедеценијског серијала радиофонске емисије „Говори да бих те видео“.

Разговоре са саговорницима аутор је снимао годинама, на различитим местима у свету. Сачувао је историјске снимке прича знаменитих особа са Балкана, из Европе, Сједињених Америчких Држава, Јужне Америке и Аустралије.

„Имао сам ту срећу да у животу радим посао који волим и да ме радозналост у потрази за темама емисија које сам припремао за документарни радио није напуштала. Идеја о причама насталим на основу усмене историје зачела се у мојој новинарској бележници још осамдесетих година прошлог века. Ова књига је чекала више од десет година да буде објављена“, рекао је Симић.

Године 2009. године основао је сајт „Аудио и фото архив“ на којем се могу пронаћи документарне радио емисије, фототеке, истраживачки рад у области радиофоније, књижевни текстови и новински записи Драгослава Симића.

Драгослав Симић покретач је и ауторске едиције документарних емисија у 100 наслова „Књиге које говоре“, о људима и догађајима из политичке и културне историје Југославије и Србије у XX веку.