Сала „Јосиф Панчић“ у 13 сати.

Улаз слободан.

Харви Лојд (Harvey Lloyd) је фотограф ваздушне, авантуристичке и путне фотографије, који лети с једног краја света на други, који мења категорије у уметности као сто су то чинили Полак, Декунинг и Кандински, да би створили нове визије у уметности. Лојдова уметност представља ослобађање од двеста година старе прошлости традиционалне фотографије филма, користећи дигиталну технологију и софтвер.
Лојд је почео бављење фотографијом у групи професионалних фотографа окупљених око великог уметничког директора и дизајнера Алексеја Бродовича. Легендарни Алексеј Бродович је био геније за дизајн магазина у Америци. Тридесетих година прошлог века, он је преобратио часопис Харперс Базар у позорницу за велике фотографе модне и уметничке фотографије тога доба. Његову радионицу названу “Лабораторија дизајна” су посећивали: Ричард Ејвдон, Хенри Картије Бресон, Лисет Модел, Дајан Арбус, Харви Лојд, Ирвинг Пен, Бил Бренд, Хиро, Арт Кејн и многи други. Фотограф Харви Лојд је био последњи Бродовичев асистент. Он је водио радионицу, радио и студирао код Бродовича, последњих маестрових десет година у Њујорку.
Када би студенти упитали Бродовича, шта би требало да донесу као недељни пројекат у оквиру радионице, он би једноставно одговорио: “Запањите ме”. Бродович би био запањен фотографијом и радом који је овде, као и на вебсајту приказан. Харви Лојд је једини од свих фотографа око Бродовича, који је отишао даље од традиционалног реализма фотографије, да би поново измислио уметност фотографије, али овог пута дигиталног доба.

Ивана Ловинчић, уметнички директор и кустос Студија Лојд (Lloyd Studios).

https://harveylloydphotography.com