Васил Хаџиманов и Бојан Зулфикарпашић, који су 2015. године наступили заједно на незаборавним концертима у Коларчевој задужбини и новосадској Синагоги, најављују нови концерт и промоцију компакт диска за 10. децембар на Коларцу.

За свој трећи наступ на Коларцу, Васил и Бојан припремају поново сјајан репертоар, који ће свакако и овога пута бити састављен од њихових ауторских композиција и познатих дела модерне и традиционалне музике, у њиховим аранжманима.

Овај концерт уједно је и промоција њиховог албума „Концерт на Коларцу“, снимљеног у фебруару и октобру 2015. године у Коларчевој задужбини. Ово издање, 1. децембра, објавиће музичка кућа Metropolis Music, под својом етикетом Metropolis Jazz, која ће након концерта, 10. децембра, са Василом и Бојаном уприличити и потписивање дискова, у Музичкој галерији Коларца.

Васил и Бојан спадају у групу домаћих џез музичара, који су поставили стандарде мешања модерног џез језика са балканским музичким наслеђем, обојица имају богате и успешне каријере, бројне ауторске албуме и награде, као и сарадњу са највећим именима џез и модерне музике.

Улазнице по цени од 1.200 и 1.500 динара могу се купити на благајни Коларца.

Васил Хаџиманов је добро познато име домаћој публици, а издвојио се као један од првих композитора на овим просторима који комбинује балканске, традиционалне фолк ритмове и западне, модерне музичке стилове (jazz, funk, rock, world music…) на свој, потпуно аутентичан начин.

Од 2001. године, када издаје албум „11 разлога за…“, Васил Хаџиманов бенд броји шест аудио издања, велики број награда, наступа на еминентним фестивалима широм Европе и са бројним великанима савремене џез сцене. Последњи, шести албум „Alive“, снимљен је уживо, у оквиру турнеје, са гостом на саксофону, чувеним Дејвидом Бинијем. Албум „Alive“ броји преко педесет позитивних рецензија широм света, а престижни амерички магазин „Downbeat“ уврстио га је на листу најбољих албума 2016 године. Тренутно са својим бендом снима седми албум.

Између осталих, добитник је и награда „Војин Драшкоци“ коју додељује World Music асоцијација Србије за допринос музичком стваралаштву надахнутом традиционалном музиком и Златне значке за несебичан, предан и дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу културе, коју додељује Културно-просветна заједница Србије.

Сва издања ВХбенда и музика Васила Хаџиманова су у Србији проглашени за уметничка дела од културног значаја за ову земљу.

Бојан Зулфикарпашић, рођени Београђанин, више од две деценије живи и ради у Паризу, где је уважено име француске џез сцене, има изузетно успешну каријеру, а добитник је највећих признања у џез музици. Његов први ауторски албум за соло клавир издао је 2001. под називом „Solobsession“ и с њим је стекао светски углед. Међу бројним наградама које је освојио током каријере су награда француске владе и титула Витеза уметности и књижевниости (2002), награда „Django Reinhardt“ Француске академије за музичара године, европска џез награда „Hans Koller“ за најбољег европског џез уметника (2005) и француска награда Les victoires du jazz 2007 за најбољи албум године („Xenophonia“). За свој последњи албум „Soul Shelter“ из 2012. године, Бојан  је добио најпрестижнију награду у Француској из области џеза, Les victoires du jazz, као и звање најбољег џез музичара. Последњи наступ у Београду са својим секстетом, Бојан је имао је почетком 2013. године у Сава центру.

Цена карата: 1.200 и 1.500 дин.