Коларчева задужбина има нови Савет младих који ће у наредне две године учествовати у раду Ликовне галерије, што представља наставак активности на развоју публике и помоћи младима да стекну професионално искуство у раду у институцији.

У Савету младих Галерије су историчарке уметности Јасмина Вучићевић, Јована Поповић и Јефимија Ђокић.

 

Култура уметности, историје и музике је јако битна појава у друштву, која освежава, образује и надограђује културни потенцијал људи. Као историчар уметности изабрала сам институцију која нам тај културни садржај несебично нуди и у чијој Галерији млади уметници имају прилику да излажу, афирмишући се кроз своју уметност стварања. Велика ми је част што сам део Савета младих и што ћу кроз ово искуство имати прилику да сарађујем са уметницима наше савремене уметничке сцене, Јасмина Вучићевић.

 

 

 

Ја сам Јована Поповић, студент историје уметности и пијаниста. Још од детињства, уметност је извршила најдубљи утицај на мене, њене очевидне и суптилне поруке подстакле су моју машту и љубав према њој. Поред уметности, волим да изучавам и откривам филозофију. 

 

 

 

Желела бих да се кроз рад у Савету младих Коларчеве задужбине боље упознам са савременим токовима уметности у Србији. Сматрам да је стварање и дијалог уметности једна од најзначајнијих људских активности, и да је стога, на нама, културним радницима, да омогућимо квалитетан сусрет ње и што већег броја људи, Јефимија Ђокић.